изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:54 EEST
Откриха фериботната връзка Варна – порт Кавказ    
Икономика
Около 500 хиляди тона товари ще бъдат превозени през тази година по новата фериботна линия Варна - Кавказ. Очаква се до 2013 година товарооборотът да нарасне до 1,5 милиона тона годишно. Това съобщи днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев при официалното откриване на линията. Той уточни, че до месец може да бъде определен превозвачът от българска страна.


Според министъра на фериботната връзка ще разчитат българските износители на вина, храни, лекарства, козметика, машини. От руска страна във Варна ще пристигат основно машини и съоръжения, суровини и горива. В перспектива фериботната връзка ще даде възможност и за превоз на контейнери.
България е стратегически партньор за Русия, заяви при откриването на линията ръководителят на Федералната агенция за морски и речни превози Александър Давиденко. Той посочи, че с откриването на връзката Варна - Кавказ срокът за превоз на товарите силно намалява, тъй като разстоянието се ограничава с около 800 километра.
Подобряването на транспортните връзки са от изключително значение за България, допълни министър Мутафчиев. Той съобщи, че в края на март предстои да бъде открита фериботна линия Никопол - Турну Мъгуреле. Освен това се очаква да бъде подписана спогодба с Грузия за реализация на нова връзка с пристанището в Поти. Според Мутафчиев текстът на документа вероятно ще бъде готов до 15 дни, а новата фериботна линия може да бъде открита в началото на май.
За бъдещето на Параходство "Български морски флот" Мутафчиев коментира, че държавата твърдо ще държи да се спазват договореностите с новите собственици на дружеството. По думите му предстои министерството да се запознае с визията им за развитието на компанията в условията на криза. dir.bg
 


Сходни връзки

Откриха фериботната връзка Варна – порт Кавказ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди