изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:45 EET
ДЪРЖАВАТА ПОЕМА ДДС ПО ПРОЕКТИ ЗА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ    
НовиниМинистерски съвет на Република България прие Постановление за осигуряване на средства за финансиране на разходи за Данък върху добавената стойност (ДДС) по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.

Постановлението дава възможност общини, Министерство на земеделието и храните и ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция да си възстановят разходите за ДДС, направени при изпълнение на проекти в селските райони.
Разходите за ДДС не подлежат на възстановяване по линия на ПРСР и не се признават за данъчен кредит от органите на Националната агенция по приходите.
Съгласно приетото Постановление, до 10-о число всеки месец Държавен фонд "Земеделие" - РА ще предоставя подробна писмена информация на Министерството на финансите за извършените плащания по това постановление за предходния месец.
С постановлението се създава възможност приетите над 200 проекта на общини от селските райони за подобряване на инфраструктурата, облика на населените места  и достъпа до услуги за населението и бизнеса в тези райони да бъдат разглеждани и одобрявани от ДФЗ  в предстоящите два месеца. Инвестициите по тях ще бъдат финансирани от средствата на Програмата за развитие на селските райони, а средствата за невъзстановимия ДДС - от бюджета на ДФЗ за 2009 г.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПОЕМА ДДС ПО ПРОЕКТИ ЗА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди