изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:39 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 4.03.2009    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 4.03.2009

Благоевград. Служители на сектор “Противодействие на организираната и тежката престъпност” задържаха дилър на дрога. Специализираната полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 1 март на територията на Сандански. Те спрели лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от И.С. от гр. Сандански. При личен обиск в него е намерено пакетче с бяло прахообразно  вещество с тегло 17 гр., реагирало положително на кокаин при направения наркотест. По случая в РУ МВР е образувано полицейско  дознание.
Криминално проявен, в когото са открити и 10 грама марихуана, е задържан при рутинна проверка в Благоевград. Б.И. /25 г./ се придвижвал с лек автомобил “Рено” и бил засечен в района на с. Железница. При последвалата проверка полицаите открили в колата му две пакетчета със суха тревиста маса, а справка в регистрите на полицията показала, че той е регистриран за криминални прояви. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа
Петрички полицаи разобличиха непълнолетни, откраднали технически  съоръжения за пренос на интернет. Сигнал за това подал вчера собственик на фирма за доставка на интернет в с. Коларово - липсвали две кутии със суич устройства, които били монитрани на два улични стълба в селото. Последвалите незабавни опертивно-издирвателни действия, довели до залавянето на двамата непълнолетни жители на селото. Снети са им писмени обяснения пред инспектор от детска педагогическа стая, работата по случая продължава.
Плевен. Пълни спринцовки с хероин намериха плевенските полицаи в автомобил с ловешка регистрация. На 3 март около 12.30 часа в местността “Мъртвата долина” край Плевен полицейски автопатрул спрял за проверка «Мерцедес», шофиран от 26-годишен мъж от Ловеч. В колата пътували двама негови съграждани на 24 и 27 години. Спринцовките с кафява течност били открити до скоростния лост, а при направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Допълнителна проверка установила, че 24-годишният е осъждан за престъпления, свързани с наркотиците. Другият пътник има регистрации в полицията за грабежи, но не е осъждан. От тримата са снети обяснения, по-късно те са освободени. Срещу тях е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 «а» от НК, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Стара Загора. Районният съд в Гълъбово е наложил административно наказание “задържане в помещение на МВР за 10 денонощия” на 27-годишния С.Т. от Гълъбово. Вчера около 02.30 ч. той отишъл на адреса на жената, с която до скоро живеел на съпружески начала, бил видимо пиян, разбил вратата на апартамента с намерение да вземе детето им. Жената опитала да го спре, но С.Т. я заплашил с побой. За случая алармирали граждани, така пристигналите полицаи му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство, последвало и решението на районния съд. 
Ямбол. Четирима мъже от с. Веселиново са задържани в ареста на РУ на МВР – Ямбол за извършен грабеж и побой на служител от горската охрана. Снощи около 18.00 часа 48-годишният служител засякъл групата, докато унищожавала ясеновите дървета и опитал да предотврати незаконната сеч. Четиримата обаче го нападнали, били го жестоко, взели му пушката и изчезнали. Пострадалият бил настанен за лечение в ямболската болница със счупена ръка и множество наранявания по тялото. След получения сигнал и светкавичните действия на служителите на реда от РУ на МВР – Тунджа и Ямбол, четиримата злосторници били установени и задържани. Срещу тях е образувано досъдебно производство.
Пловдив. Служител на звено “Пожарна безопасност и спасяване” е задържан за 24 часа в ареста на  Четвърто РУ. По първоначални данни той заплашил с пистолет техник на кабелна телевизия. Скандалът се завихрил към 10 часа вчера, когато пристигнал техникът на телевизията дошъл да  прекарва кабел за цифрова телевизия в един от апартаментите на площадка на петия етаж в жилищен блок. Б.И./ 40 г./ предупредил техника да не кове кабел на стената над входната му врата, след което за респект извадил и личния си пистолет. Според свидетели той го заредил и насочил срещу главата на техника. Пристигналите незабавно на място полицаи отвели Б.И. в районното управление. Тестът с дрегер отчел  2.05 промила алкохол в кръвта на пожарникаря.
Шумен. Досъдебно производство е образувано срещу С.А. от Добрич и А.А. от с. Белоградец, Варненско. На 2 март около 20.00 часа граждани сигнализирали в полицията. Те съобщили за  катастрофа в село Векилски - “Москвич” с варненска регистрация е препречил пътя на движещ се отзад лек автомобил “Фолксваген” с шуменска регистрация, щетите били минимални. Това обаче бил достатъчен мотив за двамата пътуващи в москвича, за да предизвикат скандал, да нападнат и бият водача на фолксвагена, а след това да изчезнат. Малко по-късно спътничката на пострадалия установила, че от джоба на палтото й липсват 150 лева. В хода на предприетите издирвателни действия служителите на реда открили москвича изоставен край село Северци, така криминалистите влезли в дирите на двамата мъже и ги задържали. Оказало се, че малко преди инцидента, дуото е предизвикало скандал и в магазин в село Пет могили. Работата по изясняване на случая продължава.
Обявен за общодържавно издирване е установен и задържан от служители на РУ МВР-Каолиново. Криминалистите го издирвали заради кражба и тази сутрин към 7.00 часа те установили, че 40-годишният Б.С. от с. Секулово, Силистренско, пребивавал в частен дом в село Тодор Икономово. При вида на полицаите Б.С. побягнал, опитал да се измъкне през съседските дворове, но опитът му “ударил на камък” и белезниците щракнали на ръцете му.
София. Служители на Девето РУМВР предотвратиха опит за кражба от кафе-аперитив. На 28 февруари  към 03.30 часа автопатрулът се движел по маршрута си и близо до общинския пазар в жк.”Люлин” полицаите чули сигнал от аларма и счупване на стъкло. Служителите на реда действали светкавично - когато пристигнали видели, че е разбито едно от стъклата на близко заведение, а нарушителят опитва да избяга. Така те заловили 56-годишния С.Д.. Последвал оглед на място и разпит на задържания – оказало се, че С.Д. опитвал да открадне бутилки с ракия, които изнесъл от склада на заведението. Задържан е за 24 часа в районното управление, срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.
Трима са задържани във Второ РУМВР за притежание и разпространение на наркотици след проверка в района на Централна автогара на 2 март. Полицейските патрули заловили с различни количества марихуана 22-годишния И.Т. от Габрово, 24-годишната Г.Т. от Пловдив и Т.Ж. /20 г./ от София. Срещу тях се водят досъдебни производства и материалите са докладвани на дежурен прокурор.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 4.03.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди