изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:27 EEST
РАВНОСМЕТКА ЗА УСПЕХИТЕ И ДОПУСНАТИТЕ ГРЕШКИ    
ОбществоМузикантът Янко Янков, председател на Съюза на ветераните от войната в община Добричка, днес навършва 84 години


При една такава годишнина е нормално човек да си направи равносметка за това, какво е успял да постигне през живота си и какви грешки е допуснал. Аз смятам, че съм се реализирал така, че да не ме е срам от моята работа. Това сподели пред НДТ музикантът Янко Янков - председател на Съюза на ветераните от войната в община Добричка, който днес навършва 84 години.
Янко Янков е родом от хасковското село Малко Градище. За съжаление, рано остава сираче - майка му умира, когато е едва на 5 години, а баща му - когато е 13-годишен. От малък свири на окарина и кавал и се става така, че бива харесан от Девети пехотен пловдивски полк, в който започва работа като професионален военен музикант. Така в началото на Втората световна война заминава с полка на бойното поле. Работи като санитарен носач, пренася убитите и ранените.
При завръщането си в Пловдив Янко Янков завършва новооткритото там музикално училище, а впоследствие работи в духовите оркестри в различни градове в страната. В Добрич идва, след като получава покана от тогавашния диригент на Толбухинския симфоничен оркестър Лида Терзиева. Янко Янков е категоричен, че този състав за него е бил най-добрата школа в областта на музикалното изкуство. В Добрич среща бъдещата си съпруга - Тодорка. Дъщеря им  Румяна е преподавател по немски език. Днес Янко Янков се радва на двама внуци - Дилян и Калина, има и правнуче.
Навръх своята 84-годишнина рожденикът си пожелава най-вече здраве и споделя, че то му е най-нужно. НДТ също поздравява г-н Янков и към пожеланията за здраве, прибавяме спокойни старини и все така активна обществена дейност.
 


Сходни връзки

РАВНОСМЕТКА ЗА УСПЕХИТЕ И ДОПУСНАТИТЕ ГРЕШКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди