изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:12 EEST
Интелектуалци внесоха в НС петиция в подкрепа на избори "2 в 1"    
Парламент

Група интелектуалци внесе петиция в парламента с искане изборите за български и европарламент да бъдат в един ден. Организаторите обясниха, че след като са публикували искането в интернет, вече 756 граждани са ги подкрепили.



„Гласуването на два избора в рамките на един месец в летния период ще понижи избирателната активност. Каква ще бъде легитимността на депутатите, ако на всеки четирима трима не гласуват. В условията на криза, която ще се е появила вече, легитимността на избраните депутати не трябва да е под въпрос. Освен това гласуването в един ден ще спести на българските данъкоплатци над 20 млн. лева. Затова се обръщаме към политическите сили в Народното събрание да решат този въпрос отговорно като променят конституцията”, коментира журналистът Иван Гарелов.

 

Организаторите допуснаха, че все пак искането им няма да бъде изпълнено. Журналистът Ива Николова беше категорична, че при това положение, „настояваме да чуем разумен аргумент за отхвърленото предложение”.


dariknews.bg
 


Сходни връзки

Интелектуалци внесоха в НС петиция в подкрепа на избори "2 в 1" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди