изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:46 EET
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ИСКА СКОК С 10 % НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ    
НовиниОт пресцентъра на "Е.Он България" обявиха, че са внесли предложение с искане за разумно увеличение на цените на електроенергията на фона на глобалната икономическа криза, пред ДКЕВР.

От компанията коментират, че с едно такова увеличение реално ще се покрият фактическите разходи и ще се даде възможност на компанията за реализация на желаните инвестиционни проекти. Предложението на енергийната компания е за увеличение на цената на тока от 1 юли средно с 10 на сто, като то се налага, за да се отчетат повишените цени по веригата от производителя до крайния клиент, както и поскъпването на материалите на световния и български пазар, поясняват още от фирмата. За битовите клиенти предложената цена е 0,15273 лв./кВТч, като тя ще доведе до средно увеличение на месечната сметка за електроенергия на домакинство с 3.17 лв., което е 0.6 % от средната месечна заплата в България, пресмятат от компанията. Специалистите са категорични, че ако клиентите им следват съветите за енергийна ефективност и не оставят електроуредите си включени в режим на готовност, биха могли да спестят два пъти повече средства в сравнение с предложеното увеличение в рамките на една година.
Между 2005 и 2008 година цената за електрическа енергия се е увеличила с почти 46 %, докато в същото време цената за продажба и разпределение на "Е.Он България" се е увеличила само с 6 %, отчитат още от фирмата. През миналата година увеличението в полза на компанията е било едва 1 %, заявяват от енергодоставчика и допълват, че новите тарифи са изчислени при непроменени цени на НЕК ЕАД и производителите на електроенергия, но отчитат увеличението на цените за топлофикационните дружества и комбинираното производство, валидни от 01.01.2009 г. Ако тези цени бъдат промени, то "Е.Он" ще промени също тарифите си. Предложеното увеличение на цената за стопански клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа на ниско напрежение, е 8.2 %, а за стопанските клиенти на средно напрежение предложението за промяна е за 8.6 % увеличение.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ИСКА СКОК С 10 % НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди