изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:16 EEST
ОБУЧИХА КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ    
НовиниПо инициатива на ОП на Камарата на строителите в България, в Добрич за първи път се проведе двудневен семинар-обучение, съобщи за НДТ нейният председател Илия Михайлов.

Темата на семинара бе подготовка на успешни инвестиционни проекти за участие в структурните фондове на ЕС, като главен лектор бе съветник на министъра на регионалното развитие Белин Молов. Мероприятието се състоя в залата на "Жилфонд-инвест" ЕООД, на него присъстваха 25 представители от трите основни групи участници - членове на Камарата на строителите, представители на общините, архитекти, строителни надзорници. В лекциите им бе разяснено, че е много важно сътрудничеството между общините, като основни бенефициенти по структурните фондове и строителните фирми и проектанти, като изпълнители при подготовката и реализацията на инвестиционните проекти. Целта на обучението бе да се осигури полезен обмен на информация и да се постига съвместно планиране между представителите на общинските администрации, проектантите и строителните фирми, за да се постига по-високо социално-икономическо развитие на местно ниво, тясно обвързано с устройственото планиране, коментира още И. Михайлов. В рамките на семинара участниците се запознаха с успешни практики, а по време на дискусиите се изведоха основни изводи и препоръки, които ще бъдат предоставени на Камарите на строителите, архитектите, инженерите в инвестиционното планиране, НСОРБ, а също и на управляващите органи на ОП "Регионално развитие", "Околна среда" и "Развитие на селските райони".
 


Сходни връзки

ОБУЧИХА КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди