изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:02 EET
НОВ ПРЕДИЗБОРЕН ХОД: Амнистия за 2000 затворници решават депутатите    
Парламент
Около 2000 затворници ще бъдат амнистирани със законопроекта за амнистията, внесен от кабинета, който парламентът разглежда на първо четене.


Предвиждаше се броят им да бъде повече, но отпадна възможността на амнистия да подлежат и майките на две или повече малолетни деца, които не са лишени от родителски права и имат остатък от наказанието до 3 години, съобщи Дарик радио.
Законопроектът в пленарната зала представи министърът на правосъдието Меглена Тачева, която посочи, че с това ще се облекчи съдебната система.
Амнистията ще се прилага за осъдените за леки престъпления. Целта е, да се облекчи съдебната система от дела за дребни престъпления, които завършват с административно наказание, а също и да се разтоварят органите по изпълнение на наказанието. На амнистия да подлежат лица, извършили престъпления до 1 юли 2008 г., за които се предвижда до 3 години лишаване от свобода, при умишлено деяние, и до 5 години - по непредпазливост, предвижда законопроектът, предъде БГНЕС. Предлага се още от последните 5 години от наказанието "лишаване от свобода" да бъдат освободени осъдени, които фактически са изтърпели повече от 15 години.
 


Сходни връзки

НОВ ПРЕДИЗБОРЕН ХОД: Амнистия за 2000 затворници решават депутатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди