изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:48 EEST
ДАНС задържа полицай - брокер на имоти    
Новини
Служители на ДАНС под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП) задържаха разследващ полицай, развивал бизнес с недвижими имоти под покрива на ОДП-Ловеч.


Ловешкият окръжен прокурор наложи на Илиян Колев мярка за неотклонение 72 часа задържане под стража, съобщиха от пресслужбата на ДАНС, цитирани от Фокус.
Полицаят, чиято дейност била да разследва икономическите престъпления в региона, използвал служебното си положение, събирайки информация за имоти, които предстоят да бъдат отчуждени по инфраструктурни проекти. Той влизал с паролата си във всички информационни масиви, с които МВР разполага, а събраните данни продавал на брокери в града. Полицаят „помагал” и на разследвани лица от брокерската мафия в града да бъдат оневинени по делата, които водел.
По време на обиска в бюрото му са намерени повече от 60 скици на имоти, както и запис на заповед за 11 000 лева за последната му сделка. Бизнес ориентираният полицай действал по този начин от 2005 г. Двете проверки – през 2007 и 2008 г. – от колегите му от ОДП-Ловеч обаче завършили само със забележка и устно предупреждение.
По разпореждане на ВКП агенти на ДАНС са започнали проверка срещу Илиян Колев от през ноември 2008 г. Тя е приключила с образуване на дознание за участие в организирана престъпна група, която цели облаги чрез документни престъпления.
Директорът на областна дирекция на полицията в Ловеч ще направи предложение за започване на дисциплинарно производство срещу Колев, съобщиха пък от пресцентъра на МВР. Той ще бъде отстранен от длъжност до приключването на разследването. Колев е бил задържан вчера следобед на работното си място. dir.bg
 


Сходни връзки

ДАНС задържа полицай - брокер на имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди