изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:02 EEST
Очакват значителен отлив на туристи тази година    
Туризъм

Отливът на туристи през зимния сезон е между 30 и 50 процента, а записванията на чужденци за лятна почувка в България са с от 20 до 40 на сто по-малко за различните хотели, алармира управителят на Варненската туристическа камара Гешо Любенов. Според него, участниците на туристическия пазар очакват значително по-малко посетители от Германия, Русия, Украйна, Сърбия и Македония, а именно от тези страни българския туризъм е най-зависим.



 

Ако "черната" прогноза се сбъдне, това означава от 400-те хиляди заети в сектора 100 хиляди да останат без работа, предупреди Любенов.

Експертът смята, че разходите по бъдещите безработни ще бъдат значително повече отколкото ако държавата предприеме мерки за привличане на нови туристи.

Не за първи път в последно време от бранша предлагат визите за туристите от основните ни пазари да станат безплатни, дори само за определен период от време. Това облекчение е насочено най-вече към руснаците, защото дори само те могат да компенсират отсъствието на германците по родните курорси, смята Гешо Любенов.

От сектора изчисляват, че безплатните визи за руските туристи ще струват на държавата 8 - 10 милиона евро. Сметките са на база миналогодишния туристопоток от Русия и Украйна.

actualno.com

 


Сходни връзки

Очакват значителен отлив на туристи тази година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди