изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
150 НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА - РОДЕНИ В МБАЛ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА    
Здраве През последните три години процентът на недоносените новородени в болницата в Добрич се запазва и е между 11 и 11 и половина.

Годишно се раждат по около 150 бебета с тегло под нормата. Това съобщи за НДТ началникът на Отделението по неонатология в Многопрофилната болница за активно лечение д-р Снежана Александрова. Тя посочи, че недоносените деца боледуват три пъти повече от доносените. Най-често болестите били свързани с невъзможността белите им дробове да изпълняват функциите си. Д-р Александрова обясни, че родените под 35-ата седмица бебета са заплашени от затруднения с дишането и се нуждаят от изкуствена вентилация.
870 грама е теглото на най-малкото бебе, родено в МБАЛ през м. г., припомни д-р Александрова. Тогава НДТ писа за малката Даниела, която се появи на бял свят с 13 седмици по-рано. Бебето е престояло в болница три месеца, приложена му е модерната сърфактант терапия. На Бабиднен родителите посетили отделението с малкото момиченце, което е здраво и расте нормално, за да благодарят на лекарите за положените грижи.
10-ина деца се раждат годишно в болницата в Добрич с малформации, каза началникът на неонатологично отделение. Най-честите увреждания били на храносмилателната система, централната нервна система, на крайниците. НДТ
 


Сходни връзки

150 НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА - РОДЕНИ В МБАЛ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди