изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:40 EEST
Добричкият окръжен съд даде последна възможност за разпит на свидетел по делото срещу бившия управител на „Добруджански протеин”    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд даде последна възможност за изпълнение на съдебната поръчка за разпит по делегация на ключов свидетел по делото срещу бившия управител на „Добруджански протеин” Светослав Т. Той е обвинен в присвояване в особено големи размери на 168 725 лв.

През 2004 Добричкият окръжен съд го призна за виновен и го осъди на „лишаване от свобода” за срок от 18 години, Варненският апелативен съд намали наказанието за срок от 15 години, а Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане.            

 Вторият съдебен състав, който разглежда делото допусна през ноември 2007 г. разпит по делегация на свидетел, живеещ в САЩ от 1998 г. Според обвинението, като началник на склад в „Добруджански протеин”, той е съставил три складови разписки с невярно съдържание за получени от две фирми компоненти за производството на „Добруджански протеин”.

            Съдебната поръчка е изпратена чрез Министерството на правосъдието до американските власти. Добричкият окръжен съд многократно е изпращал писмени запитвания до Министерството на правосъдието, дали тя е изпълнена. С последния си отговор на държавното ведомство препоръчва на съда да направи нова съдебна поръчка за разпита по делегация.

            Днес представителят на държавното обвинение поиска Добричкият окръжен съд да изпрати нова съдебна поръчка до САЩ. Основанията му са, че свидетелят е изключително важен за решаване на делото, а няма яснота защо разпитът по делегация не е извършен и дали лицето не е било намерено на посочения адрес.

Адвокатът на Светослав Т. се противопостави на това, защото ще се губи отново време, вместо да се приключи процесът. 

Добричкият окръжен съд определи да бъде изпратено писмо до Министерството на правосъдието, в което да се посочат данните по съдебната поръчка и датите за следващите заседания в процеса. Съдът разпореди прокуратурата да намери до тогава начин и средства за разпит на свидетеля, в противен случай той ще бъде заличен от списъка на свидетелите по делото.   

Делото ще продължи на 16.07.2009 г., а ако съдебната поръчка не е изпълнена ще се гледа на 18.09.2009 г.

 

 

06.03.2009 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 

ТОЧИ СЕ ДЕЛОТО СРЕЩУ СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 80 СА ДЛЪЖНИЦИТЕ ОТ ДОБРИЧКО НА ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ"

 

СМЕНИХА ГРАФОЛОГА ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 

ЗА ВТОРИ ПЪТ ДЕЛОТО СРЕЩУ СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ Е В ДОБРИЧ

 

ДНЕС ВАРНЕНСКИЯТ АПЕЛАТИВЕН СЪД ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ЖАЛБА НА ОКРАЛИЯ "ДОБРУДЖАНСКИ ПРОТЕИН" СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 

18 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 

ДНЕС СЕ ОЧАКВА СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА ЗА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШЕНИ ОТ С. ТОДОРОВ

 

ДНЕС МОЖЕ И ДА ПАДНЕ МАНДАЛОТО ПО ДЕЛОТО НА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 

СЪДЪТ ОБРЪЩА ЦАРЕВИЦА В ПАРИ И ПАРИ В ЦАРЕВИЦА, ЗА ДА ВИДИ КОЛКО ИМА ДА ВРЪЩА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд даде последна възможност за разпит на свидетел по делото срещу бившия управител на „Добруджански протеин” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.79 секунди