изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:01 EET
Поставиха под „домашен арест”, разследван за дрога    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд промени в „домашен арест” първоначално наложената на 24-годишния Николай Ст. Н. мярка за неотклонение „парична гаранция”. Младежът е разследван за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Той е привлечен като обвиняем през декември 2007 г. и тогава прокуратурата му е наложила мярка за неотклонение „парична гаранция” от 100 лв.

                         През март 2008 г. държавното обвинение призовало Николай Н., за да му предяви ново обвинение, но не бил открит. На 18.03.2008 г. той е бил обявено за общодържавно издирване, а тази седмица е задържан при проверка на документите във Варна.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, настоя днес на младежа да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Прокурорът посочи, че Николай Н. не е платил сумата за „паричната гаранция” и не е уведомил за промяната на местоживеенето си полицията, прокуратурата или съда. Със  самоволното му отклонение той е забавил приключването на досъдебното производство срещу него и още едно лице. Поведението му показва, че няма да съдейства на органите на реда.

            Николай Н. обясни пред съда, че от март до септември миналата година той е работил в чужбина, благодарение, на което се е отказал от наркотиците. След това пребивава на постоянния си адрес. Той не бил уведомен от близките си за призоваването през март, нито бил търсен след това. Адвокатът му добави, че той винаги се е отзовавал и е съдействал на разследването и поиска да му бъде наложена по-лека мярка за репресивна принуда.

            Младежът не е женен и не работи.

            Съдът прие, че Николай Н. без основание е нарушил задълженията, които има в качеството на обвиняем, но и не е безспорно доказано, че той се е укривал от разследващите. Липсват данни младежът да има други противоправни прояви и висящи досъдебни производства, но е необходимо да се препятства възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие. С тези мотиви съдът отказа да уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а постави Николай Н. под домашен арест и осигури възможност на държавното обвинение да го привлече като обвиняем по ново обвинение.

            Определението на Добричкия окръжен съд може да протестирано или обжалвано пред Апелативен съд – Варна, в тридневен срок.

 

06.03.2009 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Поставиха под „домашен арест”, разследван за дрога | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди