изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:59 EEST
4-ма абитуриенти сред жертвите в Стара Загора    
Новини
Четири от жертвите при жестоката катастрофа в Стара Загора са 18-годишни момчета. Те са пътували в леката кола “Фолксваген Голф”, пометена от автобуса "Ман", съобщиха от пресцентъра на МВР.


Зад волана е било едно от момчетата, което е имало книжка само от три месеца. И четирите момчета са дванайсетокласници в елитната старозагорска гимназия "Ромен Ролан".
Двудневен траур бе обявен в града, предаде БГНЕС. Днес, след новината за трагедията, съученици и приятели се събират, плачат и се прегръщат в местността "Пингвините" в Стара Загора. Директорката на езиковата гимназия Ваня Сотирова каза, че и четиримата загинали са били добри ученици и вчера са били на училище в 6-я и 7-я час. Три от момчетата са учили в 12-Г клас, а четвъртото момче в 12-Е клас. Младежите са учили във паралелки със засилено изучаване на френски език. Пламен, Тодор, Иван и Павел са имената на загиналите снощи при инцидента. „Бяха много добри ученици. Наскоро се явиха и на изпит по френски ДЕЛФ за признаване на езиковите възможности. И четиримата бяха много сериозни момчета”, каза още Сотирова.
Катастрофата стана снощи около 21.35 часа в Стара Загора. По мократа пътна настилка на ул. “Родопи” се е движела леката кола “Фолксваген Голф”, когато на кръстовището с околовръстния път на Стара Загора е ударена странично от движещия се в посока юг автобус “Ман” с чужда регистрация. След катастрофата автобусът и автомобилът са се преобърнали встрани от пътя. Водачът на фолксвагена и трите пътуващи с него момчета са загинали на място. Загинали са и две пътуващи в автобуса румънки.
С предимство се е движел автобусът, но дали има случай на отнемане на предимство до момента не е установено. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията в Стара Загора Йонка Георгиева, цитирана от Фокус. По случая е образувано следствено дело. В момента се извършва втори оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура. Предстоят експертизи. Причините за тежкото пътно произшествие са в процес на изясняване. До приключването на огледа участъкът околовръстният път в посока Димитровград ще бъде затворен, като движението се пренасочва през Стара Загора. dir.bg


 


Сходни връзки

4-ма абитуриенти сред жертвите в Стара Загора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди