изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:10 EEST
Проф. Богдан Петрунов: Очаква се грипна епидемия в България    
ЗдравеСофия. Очаква се грипна епидемия в България. В страната грипната епидемия се появява много по-рано обикновено още януари месец. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” директорът на Национален център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/, София проф. Богдан Петрунов.

Но тази година до момента ние нямаме категорични данни за епидемия. Има отделни заболявания и то не само от грип, но и от други вирусни инфекции като респираторни вируси, които циркулират в този период от време. По информация от Световната здравна организация, която следи тези процеси много отблизо, грипната епидемия, която би се развила този месец, няма да бъде нито по-тежка, нито по-лека от предходните, т.е. не става въпрос за нещо особено, подчерта директорът на НЦЗПБ. Не се очаква щамът Бризбейн да даде по-тежки и по-големи усложнения, от това което дава по принцип грипът. „Може би ще има някакви по-тежки усложнения поради факта, че по-късно се явява, ако се появи до края на месеца, когато са още повече отслабнали защитните сили на организма. Това, което сега можем да направим, е максимално да се избягва престоят в затворени помещения, където има много хора и рискът от предаване на инфекции е по-голям, да се прекарва максимално на открито на въздух в извънградски условия, на слънце, да се приемат витамини в големи дози и имуностимулатори, на които точно сега им е времето за приемане- март, април, за да се стимулират защитните сили на организма”, препоръча проф. Богдан Петрунов.
Росица ГЕОРГИЕВА
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Проф. Богдан Петрунов: Очаква се грипна епидемия в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди