изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:13 EEST
ДАМИТЕ В ДОБРИЧ ПОДОБРИХА РЕКОРД В ОСМОМАРТЕНСКО РАЛИ    
Спорт Дамите в Добрич вдигнаха адреналина на стотици добричлии с осмомартенско рали и подобриха рекорда за брой участнички. За първи път в седемгодишната история на зрелищната надпреварата по майсторско управление на автомобил с приложен характер, се включиха 14 шофьорки.

 

Старта на състезанието бе даден в 10.30 часа на централния площад “Свобода” в града. Представителките на нежния пол надуваха газта в триетапната надпревара с лични автомобили.

Заявка за участие бяха подали и три шофьорки с Трабанти от Разград, но впоследствие променили решението си и отишли да участват в състезания в румънския град Гюргево и Русе, споделиха организаторите. За първи път в историята на ралито в Добрич имаше и участничка от друг град. Варненка дойде да демонстрира своите умения на жълтите плочи. Победител с най-бързо време и без нито една наказателна точка от първия и втория етап бе 23-годишната Йоанна Дукова от вестник “Нова добруджанска трибуна”, която се състезава с личното си БМВ.

Организатори на състезанието тази година бяха СБА, автомобилен състезателен клуб “Добрич” и общината. Надпреварата бе под патронажа на Детелина Николова, а главен съдия на проявата бе Стефан Влайков от СБА. Дамите трябваше да демонстрират и в трите етапа майсторско въртене на волана, преминавайки разстоянието на зиг-заг между поставените жалони и демонстрирайки виртуозни осморки. В ралито участничките се състезаваха с “Рено”, “Опел”, “Мицубиши”, “Фиат” и БМВ.

Още в първия етап Йоанна даде заявка за първото място. Тя стана победител с рекорд от 26 секунди и без наказателна точка. Младата дама бе победител и във втория етап, а в третия съвсем “заби” конкурентките си за призовото място. По пътя към върха тя беше подкрепяна от своето семейство и приятеля си, на когото представителите на силния пол благородно завидяха за майсторските уменията на неговата половинка. Дукова ни издаде, че решила да се включи в надпреварата буквално в последния момент. Призьорката сподели, че има книжка от 2004 г. Досега има 3 акта за превишена скорост и няколко фиша за неправилно паркиране, но като цяло винаги спазва правилата за движение.

Всички участнички в осмомартенското рали получиха грамоти за участие. За призьорките от първо до трето място имаше и купи. Йоанна отнесе у дома и личен подарък от организаторите - картина на добричката художничка Велина Христова. Нейни подгласнички станаха Веселина Димитрова с “Опел”, заела второто място и Надежда Митева с “Деу”, завършила трета.

НДТ

 

ПОБЕДИТЕЛКИТЕ В РАЛИТО

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ДАМИТЕ В ДОБРИЧ ПОДОБРИХА РЕКОРД В ОСМОМАРТЕНСКО РАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди