изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:48 EEST
Васил Филипов: Костов получи 200 хил. долара от Чорни    
Политика Сума на стойност 200 хил. долара е получил лидерът на ДСБ Иван Костов на 5 август 2001 г. по превод от Кипър. Решение на областния съд в Никозия потвърждава, че парите са приведени от Тодор Батков, който е действал по волята и указанията на Майкъл Чорни. Това обвинение отправи бившият директор на “Булгаргаз” Васил Филипов по бТВ тази сутрин.

Това е второто обвинение на Филипов към тъмносиния лидер. Миналата седмица той заяви, че Костов е агент на руското разузнаване. От ДСБ пък отговориха, че Филипов е бил остранен от поста директор на “Булгаргаз” през 1998 г. след доклад на Национална служба “Сигурност”, в който има данни за корупционни схеми в енергетиката.

Филипов днес беше категоричен, Иван Костов не е десен лидер, а пробутан човек на левия Андрей Луканов. Чорни е собственик на руски пари и ги разпределя по руски указания, а уж говорим, че Костов го бил изгонил от България, а за какво тогава получава долари, коментира Филипов.
Според него преди 2 години и половини в ресторант в София Костов и бившият председател на Комитета по енергетика Иван Шиляшки са засечени с един мъж да го убеждават да стане директор на “Овъргаз инк”. Това е офшорка на руската “Газпром” и въпросът е кой го оторизирал и за кого работи този уж лидер на десницата в България, заяви още Филипов. Той продължи с обвиненията към бившия премиер и обясни, че той по схема е изтеглил от металургичния комбинат “Кремиковци” 35- 45 млн. долара кеш.

Филипов отрече обвиненията на ДСБ и беше категоричен, че докато е бил директор на “Булгаргаз” там не е имало корупция. Няма никакви доклади за мен от НСС и от днес да се върнат 30 години назад с трън не могат да закачат нищо по мой адрес, отбеляза той. Според него се е водела кампания срещу него, като целта е била да го дестабилизират, защото Костов е имал нужда от парите на “Булгаргаз”. Присвоявани са пари от Иван Костов, когато беше министър на финансите, а негов учител беше Андрей Луканов. После имаше намеци от други хора, но от името на Костов, когато беше премиер, да започна да крада, той сам не смееше да влезе в пряк двубой, чакаше си времето, сееше раздори и подготвяше моето отстраняване, продължи Филипов. По думите му обаче той е отказал да влезе в подобни схеми и си е подал оставката. Според него кампанията, която е целяла отстраняване му е била от една страна от Костов и тогавашния директор на НСС Атанас Атанасов и от друга – от Москва. Атанасов 5 години търсеше компромати срещу мен, Иван Костов връща 9 финансови ревизии, но нищо не откри, защото в “Булгаргаз” нямаше корупция, отсече Филипов.
От обясненията му стана ясно, че срещу него е бил написан доклад от агент Морж, но тава са били добре скалъпени глупости.

Освен това Васил Филипов коментира, че не може да приеме за нормално директор на контраразузнаването, какъвто е бил Атанасов, да назначи за нещатен служител престъпен бос, който се занимава с наркотици. Това беше Поли Пантев, който беше убил заради изчезнали пари от кокаин, добави Васил Филипов. blitz.bg
 


Сходни връзки

Васил Филипов: Костов получи 200 хил. долара от Чорни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди