изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:06 EEST
ОТКРИХА ОБНОВЕНОТО ЧИТАЛИЩЕ В С. НОВА КАМЕНА    
ОбществоОбновеното читалище в тервелското село Нова Камена бе официално открито в края на миналата седмица.

Откриването бе съпроводено с подобаваща тържественост, тъй като то бе едно от най-значимите събития през последните няколко години за селото, каза зам.-кметът Дияна Илиева. Гостите на тържеството бяха приветствани от кмета на общината Живко Георгиев. Той подчерта ролята на младежката неправителствена организация „Бъдещето е в нас” от Тервел, на кметския екип и на хората от селото за успешното реализиране на проекта. Кметът пожела читалището да се изпълни с живот и да стане обединителен център за възрастните хора от селото и децата от местното училище. След ритуалното отрязване на лента и плисване на вода от медно бакърче, обкичено със здравец, всички присъстващи прекрачиха прага на читалището, посрещнати с хляб и сол. Гостите разгледаха помещенията на центъра – ателие по керамика и приложно изкуство, библиотека с читалня и зала за прояви. ”Гвоздеят” на програмата бе концертът, подготвен и представен на обновената сцена от самодейци от читалищата в Тервел и Нова Камена. Две женски певчески групи и детската школа за народно пеене развълнуваха хората в залата с типични за селото и района любими народни песни и мелодии. Танцьорите от детския фолклорен ансамбъл в Тервел предизвикаха бурни аплодисменти и сълзи от радост и умиление.
Читалището в с. Нова Камена бе обновено благодарение на финансиране от СИФ в размер на 115 000 лева. Работата на центъра ще започне непосредтвено след пролетната ваканция и първият й етап ще приключи в края на учебната година. В нея ще участват деца от местното средищно училище. Центърът ще предлага възможности за занимания и на гостуващи в селото деца през лятната ваканция.
 


Сходни връзки

ОТКРИХА ОБНОВЕНОТО ЧИТАЛИЩЕ В С. НОВА КАМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди