изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:25 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две денонощия на територията на Областна  дирекция на МВР – гр.Добрич са регистрирани 14 престъпления и произшествия.

            1. На 07 март 2009 година, в РУ на МВР – Каварна е получено съобщение за това, че на същата дата в гр. Каварна, неизвестни лица са влезли в частен дом в гр.Каварна и са извършили кражба на три мобилни телефона, DVD, златни и сребърни накити и други вещи.

             В резултат на незабавно проведените оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на РУ на МВР – Каварна, по т.н.”горещи следи”, са установени двама 16 – годишни непълнолетни жители на гр.Каварна, заподозрени в извършването на кражбата. Вещите предмет на престъпното посегателство, са иззети от служителите на полицията и ще бъдат върнати на собствениците.

            Работата по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. До момента на деянието двете заподозрени момчета не са били известни като извършители на престъпления.

            След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура – гр.Каварна.

 

            2. На 08 март 2009 година, в РУ на МВР – Албена е получено съобщение за това, че на същата дата в с. Кранево, общ.Балчик, неизвестно лице, противозаконно е отнело лек автомобил марка “Шкода – Фабия”, ДК№ ТХ 6752 ТХ / светло сив металик/. Автомобилът е бил паркиран на  територията на селото.

             Служители на РУ на МВР – Албена провеждат оперативно – издирвателни мероприятия.

            Във връзка със случая, ОД на МВР – Добрич, се обръща към гражданите имащи информация за издирваното моторно – превозно средство, да се обадят в най – близкото РУ на МВР, РУ на МВР – Албена или на дежурните служители в дирекцията./ тел.166/.

 

 

            .

            3. От 07 март до 09 март 2009 година, в Първо РУ на МВР – Добрич  са получени  сигнали за това, че неизвестни лица се нанесли увреждания на шест павилиона за продажба на вестници и списания, разположени основно в централната част на  гр.Добрич. Павилионите са собственост на различни фирми. При два от случаите, уврежданията са съчетани и с  извършване на  кражби.

          При първият случай, предмет на престъпното посегателство  са монети на обща стойност около 100 лева, а при вторият случай - списания и други печатни издания.

            Произшествията  са посетени от дежурно – следствени оперативни групи на Първо РУ на МВР – Добрич. По случайте са образувани  досъдебни производства.

            В момента служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – Добрич провеждат активни оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителите на горепосочеините престъпни  деяния.

     

            Три пътно – транспортни произшествия с материални щети по автомобилите са регистрирани през изминалото денонощие  на територията на област Добрич. Няма пострадали граждани. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич и на територията на община Добричка.

 

            За времето от 04.00 часа на до 06.45 часа на 08 март 2009 година, от служители на РУ на МВР – Ген.Тошево, РУ на МВР – Балчик и Първо РУ на МВР – Добрич, са установени трима водачи, а именно Т.А./23г./ от гр.Балчик, К.Д./27г./ от гр.Шабла и И.Д./21г./ от гр.Добрич, управлявали леки автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели следните стойности: 2.04 промила алкохол /Т.А./, 2.00 промила алкохол/К.Д./ и 1.36 промила алкохол /И.Д./ Преди установяването наличието на алкохол 21 – годишният водач е допуснал пътно – транспортно произшествие с нанесени материални щети / последователно се удря в паркиран лек автомобил и в стена на частен дом /. Първите двама водачи отказват кръвна проби.

            По трите случая са образувани досъдебни производства.

 

 

            Поделенията на ОЗ”ПБС” – гр.Добрич са участвали в гасенето на четири пожара, възникнали съответно в гр.Добрич/2/ , гр.Тервел/1/ и с.Дъбовик, общ.Ген. Тошево/1/.

 

            На 08 март 2009 година, около 12.05 часа в РС”ПБС” – гр.Ген.Тошево е получено съобщение за възникнал пожар в стопанска постройка в с.Дъбовик, общ. Генерал Тошево.

             Пожарът  е локализиран и потушен от дежурен екип на РС”ПБС” – гр.Ген.Тошево. В резултат на пожара са  унищожени около 40 кв. метра от покривната конструкция на сградата и дърва за огрев. Спасени са жилищна сграда, стопански постройки и домашни животни.

            Пожарът е предизвикан неправилно боравяне с открит огън.

 

 

                                                 С Ъ О Б Щ Е Н И Е

           

           

            От днес, 09 март 2009 година, започва провеждането на  традиционните срещи на  полицейските инспектори от Първо РУ на МВР – Добрич с жителите на гр.Добрич. Полицейските инспектори ще отчитат по райони дейността си по опазване на обществения ред и противодействието на престъпността  за 2008 година.

 

            На 09 март 2009 година е предвидено срещата да започне в 18.00 часа в сградата на СОУ “Л.Каравелов” в гр. Добрич. Полицейските инспектори Радостин Пейчев и Лазарин Георгиев  ще се срещнанат с гражданите живеещи в районите намиращи се между: бул.”Добруджа” – ул.”Д.Ковачев” – Околовръстен път.

            На 10 март 2009 година, срещата ще се проведе от 18.00 часа в Заседателната зала на Община – гр.Добрич.Ще присъстват полицейските инспектори Венцислав Николов, Атанас Христов, Христо Кунчев и Георги Петков. Канят се гражданите живеещи в районите между: Околовръстен път – ЖП-линия – бул. “Добричка епопея” - бул.”Добруджа – бул.”25 септември” – бул.”Русия”.

              

 

           

09 март 2009 година                                                        ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди