изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:37 EET
ДАНС: събрани са огромни данни за ненадеждност на Мария Мургина    
Ред и сигурност В Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) са събрани огромни данни за ненадеждност на доскорошната шефка на приходната агенция Мария Мургина и на това основание й е отнет достъпът до класифицирана информация. Данните са предадени на прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Принципът за невиновност не е приоритетен в случая - достатъчно е, че има сигнали, които се проверяват, обясни пред Нова тв говорителката на ДАНС Зоя Димитрова.

Мария Мургина е била уведомена два пъти, че й отнемат достъпа до класифицирана информация - веднъж по телефона от служителя по сигурността в НАП и втори път чрез депозиране на писмо от ДАНС. Вчера тя е подписала, че се е запознала с това писмо. От този момент тече срок за обжалване пред ръководителя на държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова, каза Димитрова.
ДАНС не мотивира отказа, посочва само правното основание - чл. 40, ал. І от Закона за защита на класифицираната информация. Сигналите са съвпаднали с изтичането на срока на разрешението за достъп и поисканото от Мургина подновяване. Данните, които са събрани сами по себе си са класифицирана информация и не могат да се огласят, но - предадени на прокуратурата - са били достатъчни за образуване на досъдебно производство, каза говорителката на ДАНС.

БЛИЦ припомня, че в първото си публично изказване след подадената оставка шефката на НАП Мария Мургина посочи, че от септември миналата година НАП е била обект на твърде много проверки, което е създало огромно напрежение в системата. "Чашата преля на 11 февруари т.г., когато журналисти ми звъняха по телефона с въпроса вярно ли е, че бил отнет достъпът до класифицирана информация. Не можах да приема, че е възможно, ако има такова нещо, да го разбера от медиите. Приех атаката като лична и на 12 февруари сутринта подадох оставка на премиера и министъра на финансите", каза Мургина. /БЛИЦ

Според Вас, НАП в Добрич участвала ли е или не в схемите на Мария Мургина?

Според Вас НАП в Добрич /данъчното/ за кого работи?

"ФАРИН" ВАДИ ТРАКТОРИ И КОМБАЙНИ СРЕЩУ ТД НА НАП В ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ДАНС: събрани са огромни данни за ненадеждност на Мария Мургина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди