изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:02 EEST
КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ МОКАТА    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова изпрати поздравителен адрес до Почетния гражданин на Добрич Борис Георгиев - Моката, съобщиха от пресцентъра на общината.

Адресът бе връчен в петък по време на честването на 80-та годишнина на първия олимпийски шампион от неговата племенница от Добрич Петя Колева. Близки на легендарния български боксьор Борис Георгиев в петък пътуваха за столицата с транспорт, осигурен от общината. В поздравителния адрес Кметът на Добрич изразява признателността на добричката общественост за непоколебимия спортен дух и ангажираност към спорта на Борис Георгиев. Детелина Николова благодари на големия спортист за неговия непрекъснат стремеж и усилия за развитието на спорта в града. В поздравителния адрес се казва: "Възхищаваме се на Вашите жизненост, работоспособност и енергичност, на човешкото Ви обаяние и силно личностно присъствие в спортния живот на страната. Приемете искрените ни пожелания за здраве, семейно щастие и нека обичта и признателността на добричлии Ви вдъхновяват още дълги години".
Борис Георгиев- Моката е роден в Добрич на 6 март 1929 година. Печели първия медал за България от олимпийските игри в Хелзинки през 1952 година. Моката е един от хората, през които минава олимпийският огън по пътя си към Москва през 1980 г. и Атина през 2004 година. Има 289 мача. Никога не е бил нокаутиран и никога не е изпадал в нокдаун. Бил е шампион на България 8 пъти. През 1996 година Борис Георгиев бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Добрич".
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ МОКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди