изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:35 EEST
ПОСЛЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗПИТ НА КЛЮЧОВ СВИДЕТЕЛ    
Ред и сигурностПрез юли ще продължи делото срещу срещу бившия управител на „Добруджански протеин” Светослав Тодоров, а ако съдебната поръчка не е изпълнена, то ще се гледа през септември, обявиха от Окръжния съд.

Магистратите дадоха последна възможност за изпълнение на съдебната поръчка за разпит по делегация на ключов свидетел в процеса срещу Тодоров, срещу когото има обвинение в присвояване в особено големи размери на 168 725 лв. През 2004 Добричкият окръжен съд го призна за виновен и го осъди на „лишаване от свобода” за срок от 18 години, Варненският апелативен съд намали наказанието за срок от 15 години, а Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане. Вторият съдебен състав, който разглежда делото, допусна през ноември 2007 г. разпит по делегация на свидетел, живеещ в САЩ от 1998 г. Според обвинението, като началник на склад в „Добруджански протеин”, той е съставил три складови разписки с невярно съдържание за получени от две фирми компоненти за производството на „Добруджански протеин”.

Съдебната поръчка е изпратена чрез Министерството на правосъдието до американските власти. Добричкият окръжен съд многократно е изпращал писмени запитвания до Министерството на правосъдието, дали тя е изпълнена. С последния си отговор държавното ведомство препоръчва на съда да направи нова съдебна поръчка за разпита по делегация.

Добричкият окръжен съд ще изпрати писмо до Министерството на правосъдието, в което да се посочат данните по съдебната поръчка и датите за следващите заседания в процеса. Съдът разпореди прокуратурата да намери до тогава начин и средства за разпит на свидетеля, в противен случай той ще бъде заличен от списъка на свидетелите по делото. НДТ   

 

 

 


Сходни връзки

ПОСЛЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗПИТ НА КЛЮЧОВ СВИДЕТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди