изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:10 EEST
ОПРАВДАХА ПОДСЪДИМ ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ    
Новини42-годишният Милен М. В. Бе оправдан от окръжните магистрати в Добрич, че е избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери – 10 657,90 лв., като не е подал данъчна декларация за 2001 г. по чл. 41 от Закона за облагане на доходите на физически лица.

Съдът отхвърли и предявения от Министерството на финансите граждански иск за обезщетение за нанесена  на бюджета вреда в размер на същата сума.

Делото бе  гледано повторно, след като Апелативен съд – Варна отмени присъдата на Добричкия окръжен съд от февруари 2008 г. Според държавното обвинение Милен В. осъществявал през 2001 г. търговска дейност от името на регистрираната на съпругата му фирма. Той е излязъл извън регистрирания в ТДД – Добрич, основен предмет на дейност, който подлежи на облагане с патентен данък, но не декларирал получените доходи като физическо лице.

Адвокатът на обвиняемия пледира, че подзащитният му не е подал декларация по Закона за облагане на доходите на физически лица, защото документите на фирмата били иззети за ревизия. Той се аргументира с издадена от данъчните власти служебна бележка, която посочва, че те е трябвало служебно да определят дължимия от Милен В. данък по ЗОДФЛ и да регистрират фирмата му по Закона за данък добавена стойност.

Подсъдимият не се призна за виновен и поиска оправдателна присъда.

Актът на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.   НДТ

 

 


Сходни връзки

ОПРАВДАХА ПОДСЪДИМ ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди