изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:17 EEST
И ДОБРИЧ Е "ЗА ПРОЗРАЧНИ И ОТКРИТИ ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАЦИИ"    
НовиниОт пресслужбата на областна администрация информират, че във Варна се е провела втора работна среща на екипа за управление на проект "За прозрачни и открити областни и общински администрации", в която участие е взел Ангел Драгостинов, началник отдел "Регионално развитие и административен контрол", избран и за регионален координатор на област Добрич.

От областната администрация припомнят, че бенефициент по проекта е областната управа на морската столица - Варна, а партньори са Добрич, Шумен и Търговище. Целта на проекта е да се повиши ефективността в работата на областните и общинските администрации, чрез засилване на контрола, прозрачността, отчетността и утвърждаване на ефективни механизми за превенция, мониторинг и противодействие на корупцията. За период от 12 месеца ще се работи по повишаване на публичността и информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност - чрез по-широк достъп до обществена информация. Екипът фокусира работата си върху разработката на единна методика - стандарти, критерии и индикатори за измерване и отчитане на състоянието за прозрачност и отчетност на предлаганите услуги от 4-те областни администрации и 32-те общински администрации на тяхна територия. В интерес на  гражданите и бизнеса, които са целевата група на проекта, ще се визуализира целият процес  чрез провеждане на семинари, изработване на брошури, информационни табла, обновяване на интернет страниците, въвеждане на гласов портал.
Официалното откриване на проекта ще бъде направено на 17 март във Варна, като област Добрич ще бъде представена от Ангел Драгостинов - регионален координатор за областта.
 


Сходни връзки

И ДОБРИЧ Е "ЗА ПРОЗРАЧНИ И ОТКРИТИ ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАЦИИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди