изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:01 EEST
СПАД В ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА НАСЪЩНИЯ    
ИкономикаКризата сериозно засяга и насъщния ни. За НДТ председателят на браншовата организация на хлебопроизводителите Тошко Няголов заяви, че вече се регистрира спад в потреблението на закуски с 20-30 на сто, а с 10-15 на сто по-малко вече било и потреблението на хляб.

Няголов е категоричен още, че това неминуемо ще доведе и до трусове в бранша, като допълни, че някои от фурните вече формират задлъжнялост към дистрибуторите на консумативи. "Разсрочваме плащания, работим на ръба и за да не предприемаме съкращения или да затваряме, ще се наложи да осигуряваме работниците си на минималния праг от 380 лв. за професията, но да им даваме по-малко" - каза още Т. Няголов. Кризата ще засегне и инвестициите в производството, категоричен е още той. "През тази година няма да купуваме нови машини, няма да влагаме средства в подобряване качеството на условия на труд и ще работим повече ръчен труд, за да оцелеем" - коментира още производителят. На въпрос на вестника как ще коментира хлебната война, която отново се вихри и в региона,  Няголов заяви, че не е нормално да се продава при тези цени на горивата, пшеницата, която вече е 25-28 стотинки за килограм без ДДС, хляб по 45-50 стотинки. "Това е за сметка на качеството. Означава, че се работи без документи, но и това, че хлябът е от типово брашно, което с избелващи вещества при замесването се предлага после като бял хляб. В никакъв случай тези вещества не са опасни за здравето на хората, но пък хлябът е по-некачествен - по-тиклав и мухлясва по-бързо" - каза още Няголов. Според него, войната не е полезна за никого.
 


Сходни връзки

СПАД В ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА НАСЪЩНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди