изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:40 EEST
ОБЕЩАНО - НЕИЗПЪЛНЕНО: Без юлско увеличение на заплатите    
НовиниЗаплатите на държавните служители засега няма да се увеличават от 1 юли. Увеличение може да се обсъжда, след като се видят резултатите от изпълнението на бюджета.

Това заяви министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев пред журналисти днес, предаде БТА. В средата на март е рано да се говори за увеличение на заплатите, допълни той след откриването на Десетата национална конференция "Е-администрация в България - постижения и перспективи".
Преди месец от КНСБ съобщиха, че проект на постановление на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации предвижда замразяване на заплатите в бюджетната сфера през тази година.
"Има и по-лоши неща от това да не се вдигнат заплатите - ако "гръмне" бюджетът и финансовата система, няма да има значение с колко нули са ви заплатите", успокои днес чиновниците министър Василев. Той добави, че през 1996 година, например, заплатите били по-големи.
"Ние се намираме в условията на незапомнена криза и да говорим за увеличение на заплатите е все едно да говорим за посещение на театър по време на урагана "Катрина", аргументира се Василев.
Той уточни, че всеки ръководител на ведомство сам може да прецени с колко да вдигне заплатите, ако съкрати служители. По този начин могат да бъдат вдигнати и заплатите в МВР, където от 1990 година не е имало никаква реформа в това отношение, смята министърът.
"По време на нашия мандат, въпреки многото статии за раздуване на щата, ние сме намалили администрацията със 17 000 души", похвали се Николай Василев.
 


Сходни връзки

ОБЕЩАНО - НЕИЗПЪЛНЕНО: Без юлско увеличение на заплатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди