изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:32 EEST
НАД 500 УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
НовиниБъдещите студенти се запознаха с възможностите да завършат висшето си образование във ВУМК

През последните две седмици над 500 ученици от средните училища в Добрич са посетили Висше училище Международен колеж. Тийнейджърите са от гимназиите "П. Яворов", "Гео Милев", "Иван Вазов", "Св.св. Кирил и Методий" и средните общообразователни училища "П. Р. Славейков", "Любен Каравелов", и "Климент Охридски" . Ученизите се запознали на място с условията за следване, практики и стажове, информираха от колежа. Ректорът на висшето училище доц. д-р Тодор Радев и негови колеги разказали на средношколците какви възможности дава обучението в Добрич.
При партньорствата с чуждестранните университети студентите могат за четири години да завършат Международния колеж с българска диплома за бакалавър и с диплома за бакалавър и магистър в университета в Бирмингам, Великобритания. Друга възможност е получаването на две бакалавърски дипломи - българска и на престижни университети във Великобритания и Холандия, само след 3 години в колежа.
Учениците проявили интерес относно условията за кандидатстване във висшето училище в Добрич. Домакините ги запознали и с практиките във водещи хотелиерски вериги за задгранични стажове, при които студентите получават възнаграждение, покриващо разходи по обучението им. Средношколците са имали възможността да видят и модерното кухненско оборудване на Кулинарната академия в Добрич.
 


Сходни връзки

НАД 500 УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди