изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:37 EEST
РОСИЦА ДОЙНОВА ШИЕ ГОБЛЕНИ ПОЧТИ 40 ГОДИНИ    
Култура74-годишната добричлийка се надява да предаде тънкостите и майсторлъка на двете си внучки Ива и Росица

Изложба на гоблени бе открита вчера в неправителствената организация "ХобиСклуб" в Добрич. Експозицията включва около 15 произведения, сътворени от сръчните ръце на 74-годишната Росица Дойнова. Показан е и последният гоблен, който дамата е довършила само преди два дни - "Арабско момиче".
Росица Дойнова шие гоблени от почти 40 години, разказа самата тя за НДТ. Запалила се от свои колежки, като моделите взимала от тях, а други си измисляла сама. Сръчната майсторка сподели, че притежава търпението, нужно за ушиването на един гоблен, а това занимание дори й действа успокояващо. Ако здравословното й състояние позволява, следващият ще бъде "Кармен". Стените у дома й са богато "украсени", а по седем гоблена тя е подарила на своите син и дъщеря. Росица Дойнова ни довери още, че се надява да предаде тънкостите и майсторлъка си на своите внучки - 17-годишната Ива и Росица /14/. 74-годишната добричлийка е баба и на две момчета - Веселин /27/ и Теодор /21/.
 


Сходни връзки

РОСИЦА ДОЙНОВА ШИЕ ГОБЛЕНИ ПОЧТИ 40 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди