изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:26 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА    
Ред и сигурностСДВР. Служители от Седмо РУ на МВР са задържали автоинструктор, поискал неправомерно пари от свой курсист, за да му уреди безпроблемно вземане на изпита за правоуправление. В жалбата си до полицията потърпевшият младеж описал как 43-годишният Е.М., инструктор по договор към фирма за обучение на шофьори в жк.”Студентски град”, неколкократно му искал 250 лева, за да си “купи” шофьорската книжка.

Уверявал, че има достатъчно връзки и влияние пред органите, провеждащи изпита. По време на последния час по кормуване дори заплашил, че ще прекрати заниманията с курсиста, ако следващия път не донесе парите. След получения сигнал, служители от сектор “Икономическа полиция” при Седмо РУ предприели съответните действия и вчера задържали Е.М. в момент на получаване на неправомерно исканата сума в предварително описани и белязани банкноти. В хода на разследването било установено, че инструкторът е нарушил и вътрешния правилник на автошколата, за която работи. В него изрично се забранявало на обучителите да получават на ръка пари от кандидатите за шофьори извън таксата, която си плащали на съответната фирма. Е.М. е арестуван за 24 часа. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани на прокурор от Софийска градска прокуратура, който е повдигнал обвинение срещу него за престъпление по чл.304б, ал.1 от НК.
В Пето РУ на МВР е образувано дознание по повод жалба на столичанка за извършена кражба от жилището й в кв.”Хаджи Димитър”. Неизвестният крадец отмъкнал компютър, лаптоп, плазмен телевизор, монитор и тонколони. След успешна работа на служители от участък “Подуяне” е установен и задържан извършителят Ф.Р., на 21 г., регистриран за кражби. Част от вещите са намерени и иззети. Материалите са предадени на СРП.
Неподчинение на полицейски разпореждания от страна на нарушители наложило употребата на огнестрелно оръжие при инцидент снощи към 22.50 часа в жк.”Дружба”. В хода на планирана полицейска операция срещу наркопласьори и организатори на нерегламентирани ралита, двама служители от Осмо РУМВР забелязали в наблюдавания от тях район да спира лек автомобил “Фолксваген Голф-3” с двама мъже в него. Към тях се приближили други двама със съмнително поведение, които си разменили нещо с пътниците в “Голфа”. При възникналото подозрение за покупко-продажба на наркотици, полицаите незабавно предприели проверка на автомобила и пътниците, като се легитимирали. В този момент колата бързо потеглила и повлякла един от полицаите. Той успял да се задържи за рамката на вратата и произвел изстрел. Колата спряла и отново рязко потеглила, като продължила да влачи служителя на реда. При явната опасност за живота на колегата си, другият полицай се притекъл на помощ и стрелял по предната гума на “Голфа”, след което повикал помощ. Нарушителите успели да се оттеглят с колата. Местопроизшествието е запазено, дежурен следовател от Столична следствена служба е извършил оглед. Пострадалият служител е с порезна рана на ръката, оказана му е медицинска помощ. Работата за установяване и издирване на нарушителите продължава. Инцидентът в жк.”Дружба” няма връзка с този във Владая.

Бургас. Бургаски полицаи разкриха причината за смъртта на пастир, убит заради три кози. На 9 март, около 16 часа в Районно управление на МВР – Руен е получено съобщение от кмета на с.Шиварово за намерено тяло на около 2 км. западно от селото. В гористата местност е открит мъртъв 41-годишният козар - Н.Х. от с. Шиварово, пасъл  козите си в местността. Установено е, че мъжът е починал след удари по главата, а при огледа са иззети два дървени кола и овчарска тояга. При незабавно предпиретото издирване и последвалите процесуално-следствени дейстнвия служителите на РУМВР-Руен и криминалисти от ОДМВР–Бургас са установени извършителите - братята И.Е. и Т.Е., съответно на 20 и 19 години и братовчед им - Г.Е./18г./, тримата от руенското с. Вресово. Изяснено е, че младежите нападнали пастиря за да вземат трите му животни, които малко преди с. Вресово заклали и отнесли в домовете си. Извършителите са задържани за 24 часа със заповеди за полицейско задържане. Работата по образуваното досъдебно производство
На 10 март около 00.30 ч. в Районно управление на МВР - Средец е получено съобщение за възникнал пожар в метален навес с бали сено в с. Момина църква, собственост на 33-годишна от селото. При инцидента напълно са изгорели около 300 бали. В хода на разследването служители на Районно управление на МВР-Средец установили, че огънят е предизвикан умишлено от 19-годишния С.Ф. от с. Момина църква. Причините са в процес на детайлизиране. Работата по случая продължава.

Видин. Антични предмети са иззети от къща в с.Цар Петрово, община Кула. Вчера сутринта полицейски служители извършили претърсване в къща в селото, обитавана от криминално проявения В.П./29г./. Намерени и иззети са самоделен металотърсач, антики и артефакти – керамична и  метална лампиа, част от керамичен съд и други 112 предмета от различен материал, с различни форми и размери. Антиките били съхранявани в кутии и пликове в различни помещения в къщата. По първоначални данни предметите са културно-исторически ценности, предстои експерти да установят стойността и произхода им. При претърсването са намерени и иззети 8 патрони за газов пистолет, 6 от тях - преправени за огнестрелно оръжие. По случая срещу В.П. е образувано досъдебно производство по чл.278а, ал.1 и чл.339, ал.1 от НК. Това е втори случай от последните дни на иззети антики и боеприпаси в региона – на 5 март в къща в с.Рабиша бяха открити над 70 старинни предмети и 40 незаконно притежавани патрони от различен калибър. /Прилагаме снимки/

Пловдив. Двама мъже  бяха заловени като заподозрени в извършването на грабежи в Пловдив. В началото на този месец в 20.15 часа на кръстовището на бул.”6-ти септември” и ул.”Райко Даскалов” А.М./ 27 г./ и М.А./ 32 г./ нападнали 20-годишна девойка и отнели чантата й с 20 лева, лични документи и дребни вещи. Установено е още, че на 20 февруари на ул.”Петко Каравелов” близо до пешеходния мост  А.М. издърпал от  63-годишна жена дамската й чанта със 70 лева и три дебитни карти. Три дни по-рано на ул.”Цанко Церковски”А.М. ограбил и 76-годишна пенсионерка, на която  грабнал чантата  с 300 лева и лични вещи. А.М. и М.А. са задържани в ареста на Второ РУ за 24 часа.

Пазарджик. Трима дилъри на наркотици бяха задържани от служители на РУМВР-Пещера. Снощи около 20.40 часа в брациговското с.Бяга автопатрул спрял за проверка «Лада», управлявана от 36-годишния пещерец К.Д. При вида на униформените, возещите се в колата негови съграждани Н.К./23г./ и Р.Ч./32г./ направили опит да се отърват от няколко полиетиленови пликчета със светлобежово прахообразно вещество, реагтирало при теста на хероин /общо 25 гр/. Тримата са задържани в ареста за срок от 24 часа. Срещу тях се води дознание.
Незабавно полицейско производство е образувано срещу поредния системен нарушител на правилата за движение по пътищата. Вчера около 15.30 часа в ракитовското с.Дорково автопатрул на РУ МВР-Велинград спрял за проверка «Фолксваген Голф». Пътните полицаи установили, че водачът му Й.Н/19г./ от същото село е зад волана без въобще да притежава шофьорска книжка. Тъй като в края на миналата година той вече е бил санкциониран за същото нарушение, срещу него е образувано незабавно полицейско производство.  

Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи са иззели самоделно оръжие /тръба с диаметар 25 мм и дължина 90 см с монтиран ударен механизъм/ от дома на  77-годишен жител на с. Усойка.  Назначени са експертизи за установяване годността на “изделието”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУМВР – Дупница.               

ПБС. Тази нощ в 0.15 е постъпил сигнал в противопожарната служба в Кюстендил за възникнал пожар в къща на ул. “Ц.Освободител” в града. Огнеборците потушили огъня за около 15 минути, работили са екипите на два противопожарни автомобила, спасена от пламъците е къщата и домакинското оборудване. Останалата част от къщата е била пригодена за гараж, там са изгорели 4 мотора – 2 “”Хонда”, “Ямаха” и “Сузуки”,  и 4 кв. м дограма. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на РУМВР – Кюстендил, причините за възникването на пожара се изясняват, назначени са експертизи.

ПТП. Вчера към  11.05 часа на пътя с.Просеник – с.Преображенци, община Руен възникнал пътен инцидент между товарен автовмобил «Форд Транзит» /бургаска регистрация/, управляван от 25-годишния А.А. от с. Просеник и автобус «МАН-280» /бургаска регистрация/, управляван от 60-годишния Ж.Д. от ссъщото село. При инцидента на място е починала пътуващата на предната дясна седалка в товарния «Форд Транзит» съпруга на водача – Л.А./20г./, а водачът А.А. е откаран в МБАЛ Бургас с опасност за живота. Причини за инцидента е навлизането от страна на шофьора на форнда в лентата за насрещно движение, която се ударил челно в насрещно движещия се в собствената си пътна лента автобус.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди