изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:41 EEST
Наложиха обезпечителни мерки на имуществото на 46-годишен добричлия, по искане на Комисията „Кушлев”    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи възбрана върху 6 недвижими имота и запор върху два автомобила, дружествени дялове и банковите сметки на 46-годишния Тошко Вл. О. от Добрич и съпругата му по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Те трябва да послужат като обезпечение на бъдещ иск на държавата за 459 203 лв. срещу Тошко Вл. О., неговото семейство и още едно лице. Претенциите на Комисията „Кушлев” са във връзка с обвинителен акт за измама при покупка и продажба на 3 недвижими имота срещу  46-годишния добричлия, внесен през 2005 г. в Районен съд – Балчик. Добричкият окръжен съд даде на Комисията срок от 1 месец от датата на влизане в сила на осъдителната присъдата по това дело, за да предяви бъдещия си иск за отнемане на имущество на Тошко О. и семейството му в полза на държавата.

 Експертите на Комисията са установили, че Тошко О. и съпругата му са получили за времето от 1997 – 2007 г. доходи, които възлизат на общо 1 771 минимални работни заплати. През същия период те са придобили недвижимо имущество и имоти, чиято стойност се равнява на 4  301 минимални работни заплати и е на значителна стойност по смисъла на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност. Комисията посочва като основания за бъдещия си иск, че „е налице престъпна дейност на Тошко О.”, че не е установен законен източник за притежаваното от него и съпругата му имущество, че „са придобили имущество на значителна стойност, което подлежи на отнемане в полза на държавата, като придобито от престъпна дейност”.

 

11.03.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Наложиха обезпечителни мерки на имуществото на 46-годишен добричлия, по искане на Комисията „Кушлев” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди