изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:10 EET
”Фараонът” призна всичко за най-голямата в историята на света финансова пирамида    
По света

"Дълбоко съжалявам и се срамувам от онова, което извърших." Това заяви пред съда в Ню Йорк американският "фараон" Бърнард (Бърни) Мадоф, организирал може би най-голямата в историята финансова пирамида, предаде БТА.



Мадоф, който се призна за виновен по всичките единайсет обвинения, включващи измама, пране на пари и лъжесвидетелстване под клетва, беше доведен тази сутрин в съдебната палата в Манхатън с кола, чиито стъкла бяха закрити с черни найлонови торби. Пред сградата го очакваха много от измамените от него вложители, чиито пари изчезнаха в схемата за финансови измами на обща стойност 65 милиарда долара.
След като се увери, че Мадоф е в ясно съзнание, не е вземал наркотични вещества, не е злоупотребявал с алкохол или лекарства през последните 24 часа, съдията пристъпи към изслушване на подробните му признания за извършените от него финансови спекулации.
Обвиняемият призна вината си, като обаче направи разграничение между финансовата пирамида, изградена от него, и останалия му бизнес, който той окачестви като "напълно легитимен". Това му заявление дойде като потвърждение на неговата основна цел по време на процеса - да запази финансовото състояние на семейството си и да ги предпази от повдигане на обвинения срещу тях. Неговата съпруга, Рут, вече заяви, че иска да й бъде предоставен луксозният апартамент на семейството, оценяван на 7 милиона долара, както и 65 милиона долара, които тя окачествява като лични инвестиции. Не е ясно все още как може да се докаже нейното твърдение, че тя не е имала нищо общо с финансовите измами на съпруга си, след като в продължение на дълги години е изпълнявала длъжността главен счетоводител на компанията му.
На днешното заседание на съда основната цел бе да се прецени има ли достатъчно доказателста за повдигане на обвинение и да се реши от страна на съдията дали Мадоф ще бъде пуснат под гаранция, за да изчака присъдата в жилището си или ще бъда оставен в затвор по време на целия процес.
Междувременно измамените от него вложители реагират с противоположни чувства на процеса. Някои от тях смятат, че трябва да продължат напред и да се опитат да забравят миналото, други твърдят буквално, че се надяват Мадоф "да изгние в ада" за това, че ги е лишил от спестяванията им.
Процесът срещу нюйоркският финансов фараон не включва предварително споразумение между него и прокуратурата, което означава, че той не се е съгласил да издаде къде се намират парите, нито кои са основните му съучастници. Някои от малкото вложители, които са получили обещаваните 10-процентни лихви върху инвестициите си, се страхуват, че в интерес на останалите пострадали, могат да бъдат накарани от съда да върнат голяма част от спечелените средства.
Присъдата срещу Бърнард Мадоф ще бъде произнесена на 16 юни. Съдът разпореди той да бъде изпратен в затвора и той напусна съдебната зала под въоръжена охрана.
Вчера прокурорът Марк Лит отхвърли всякакава възможност за споразумение или снизходителност и посочи, че ще поиска наказание от 150 години затвор за Бърнард Мадоф.
 


Сходни връзки

”Фараонът” призна всичко за най-голямата в историята на света финансова пирамида | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди