изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:15 EEST
Гюнай Сефер заема мястото на Ахмед Емин    
ПолитикаОбластният председател на ДПС Силистра Гюнай Сефер ще бъде най-вероятно новият началник на кабинета на Ахмед Доган. Той ще заеме овакантената длъжност след смъртта на предишния началник Ахмед Емин веднага след изборите, съобщава в. "168 часа" от партийни източници.

В длъжностната характеристика ще фигурират нови задължения да отговаря за кадрите на ДПС в изпълнителната власт, да следи за комуникацията с централата на движението и да предлага санкции за провинили се министри.

Настроенията в партията били за запазване на тази длъжност, въпреки че още не се знае ще влезе ли ДПС в новото управление на страната. Вътрешни проучвания обаче чертаели добри перспективи - най-малко 45 депутати в 41-ия парламент. Те също ще бъдат в полезрението на началника на кабинета.

Настроенията в ДПС по повод избора на Сефер са противоречиви.

Гюнай Сефер е известен с прозвището си Куби, заради двете луксозни казина в Дулово и Силистра, които подари на дъщеря си Мерин Сефер. В тях той е вложил за оборудване над 3 млн.лв. Последните три придобивки на Куби са покупката на почти фалиралата Автогара в Дулово, бившата тютюнева фабрика и 5 бензиностанции.

В местния печат обаче свързват името му с мащабна сеч на иглолистни и широколистни гори в Силистренска област и износа им за Турция.

Съпартийци го защитават, като припомнят как без да се церемони той се е разделил неотдавна с общинския председател на ДПС Силистра Алев Ахмед заради скандали с интимната му приятелка Лейла Слатинска и за грубо отношение към джамийското настоятелство.

Изданието съобщава още, че Куби е и в списъка на източвалите ДДС. Самият Сефер отрича и обяснява проверките с необоснована кампания срещу него от НАП Силистра и Агенцията за държавни вземания.
Общински съветник от ГЕРБ в града посочва пред вестника, че има информация от пристанище Варна, че при изнесена дървесина за 2 млн.лв. Сефер е представил документи за 10 млн.лв. и е получил 20% ДДС - 2 млн.лв.
"Продължавам да твърдя, че фирми на Сефер най-изкусно източваха ДДС, а аз бях предупредена от депутат да смекча резултатите от проверките", казва бившият директор на НАП Силистра Милена Цолчовска.

Вече втора година магистратите не могат да съберат доказателства, които да издържат в съда за нарушения, извършени от фирми на Сефер и други фирми. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Гюнай Сефер заема мястото на Ахмед Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди