изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:53 EEST
ДЕЦА-СИРАЦИ ОВЛАДЯВАТ ГОТВАРСТВОТО    
ОбществоПроектът се реализира от "Евро-Ток България" и ресторант "Да Винчи" в Добрич

Петима възпитаници на дом "Дъга" участват в проект, чрез който овладяват тънкостите на готварството. Инициативата е стартирала през януари и в нея са включени момчета на 18-19-годишна възраст. Това са Петьо, Александър, Мирослав, Николай и Красен. Проектът се реализира от сдружение "Евро-Ток България" и ресторант "Да Винчи" в Добрич. През последната неделя на всеки месец в ресторанта момчетата сами приготвят и сервират обяд на всички възпитаници на дом "Дъга".
Вчера в социалното заведение гостуваха собственикът на "Да Винчи" и регионален представител на "Евро-Ток" Димитър Димитров, Георги Георгиев - главен готвач на ресторант "Енотека Уно" и зам.-председател на сдружението, и Ради Стамболов - също зам.-председател и собственик на сладкишница "Гаврош". Тримата донесоха подаръци на децата от "Дъга", осигурени от тях и техни партньори - лакомства и играчки.
Ангажираме се да съдействаме тези момчета да си намерят работа, както и за по-нататъшното повишаване на тяхната квалификация, обясни Д. Димитров. Той каза също, че проектът ще се реализира през цялата година, с изключение на месец декември. "Тогава всички гонят популизъм, но ние искаме да се дистанцираме именно от това" - категоричен бе Д. Димитров и добави, че стремежът е инициативата да продължи колкото може по-дълго, а не само през тази година. "Искаме да подкрепим тези деца, които са нашето бъдеще. На тях ще им бъде доста трудно в реалността и ние желаем да им помогнем да станат конкурентноспособни и да вярват, че нещо добро може да им се случи" - заяви още Димитър Димитров.
 


Сходни връзки

ДЕЦА-СИРАЦИ ОВЛАДЯВАТ ГОТВАРСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди