изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:59 EEST
GSM-разговорите поевтиняват, има и недоволни    
Новини
Цените на разговорите от фиксирани към мобилни телефони ще бъдат намалени с 14 на сто, а от мобилни към мобилни – с 8 процента в часовете за силен трафик. Това става възможно след като Комисията за регулиране на съобщенията се съобрази с препоръките на Европейската комисия и ще въведе така наречената незабавна симетрия между тарифите на едро.


незабавна симетрия между тарифите на едро. Тя влиза в сила от 1 юли, предаде Дарик.
При слаб трафик поевтиняването ще е с 24 процента при разговори от фиксиран към мобилен телефон, а между мобилни - с 10,5 на сто.
Допълнително от началото на следващата година се предвижда ново намаление с около 11% и от 1 юли 2010 година – с над 36 процента във времето на силен трафик. Така общата редукция на цените на разговорите в мобилна мрежа ще бъде между 42 и 56 на сто.
От "Мобилтел" заявиха, че са изненадани от решението на КРС за въвеждане на по-ускорен план за поетапно намаляване на цените на едро на разговорите в мобилните и фиксирани мрежи, предаде Фокус. Това решение е една от най-крайните и рестриктивни мерки, налагани от национален регулатор в рамките на ЕС, според оператора. Българският мобилен пазар е силно конкурентен, а в същото време икономическата обстановка в страната изисква много прецизна регулаторна намеса, смятат от М.Тел. От компанията припомнят, че през последните години мобилните оператори и в частност Мобилтел са намалили цените за крайни клиенти с над 20% годишно.
Реакция от другите два мобилни оператора - БТК и "Глобул" все още няма. В края на декември 2008 г., когато предишният план на КРС бе изпратен за съгласуване в Европейската комисия, от БТК бяха недоволни от недостатъчното поевтиняване на разговорите. "Глобул" не реагира официално. Старият график на КРС предвиждаше намаляването на цените да стане на 5 стъпки до средата на 2010 г., като средното намаление за всяка от стъпките е между 7% и 9%, а общото - около 45%. dir.bg
 


Сходни връзки

GSM-разговорите поевтиняват, има и недоволни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди