изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:14 EEST
Кметът прекрати концесията за боклука в София    
НовиниСтолична община прекрати едностранно концесионните договори на две от фирмите, почистващи София, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на София Бойко Борисов е изпратил днес едностранни предизвестия до изпълнителните директори на ДИТЦ ЕАД и „Чистота-София” АД (фирми в холдинга "Новера"), с което ги уведомява, че концесионните договори за почистване на столицата се прекратяват, съобразно клаузите в тях, съобщи Фокус.
Договорите се прекратяват поради системното им неизпълнение, казва в мотивите си Борисов. Прекратяването влиза в сила в момента на получаване на едностранните предизвестия от двете фирми.
„Седем дни правих всичко възможно, за да предотвратим гледките в София. Днес сутринта прекратих концесията с въпросните фирми. В момента водим пряко договаряне с останалите, за да може да докарат и допълнителна техника. Сега сметоизвозването става бавно, поради малкото налична техника и нямането на договори с новите фирми. Днес това ще се направи и следващите дни ще се нормализира сметосъбирането и сметоизвозването в София”, каза още столичният кмет.
„За съжаление „Новера” изпълни това свое политическо издевателство над софиянци – една седмица да се говори само за боклук и да не се чуе нито за новите трамваи, които пуснахме, това което правим в болниците, новите детски градини, които открихме. Работата си я свършиха. Една седмица не работиха, за да може да се говори за боклука”, коментира още Бойко Борисов.
След едностранното прекратяване на концесионния договор, се очаква общината да обяви процедури на пряко договаряне за чистенето на 20-те района за 1 година. За всеки от районите ще може да се кандидатства поотделно. Сключването на самите договори няма да отнеме много време, защото София е в ситуация на непреодолима сила и има право да прати покани на фирми без обявление.
“Възможно е в 1 район да допуснем и по две фирми, за да върви работата“, обясни вчера зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска.  dir.bg
 


Сходни връзки

Кметът прекрати концесията за боклука в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди