изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:05 EEST
Цветанов прави преглед на риболовните пристанища    
НовиниМинистърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще направи двудневна инспекция на риболовните ни пристанища във връзка с решаването на проблемите в сектора и усвояването на средствата по оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Общият размер на средствата по програмата е 106,7 млн. евро.

По програмата ще бъдат финансирани проекти за повишаване на конкурентноспособността на българските риболовни пристанища и българския риболовен флот чрез модернизиране, устойчиво развитие на рибарските области, подобряване на условията на труд на борда на риболовните кораби. Сред целите на програмата са и развитие на пазара на рибни продукти и аквакултурно производство.
До момента в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са подадени 4 проекта, които предстои да бъдат разгледани, и ако отговорят на изискванията на програмата - финансирани.
Посещението на министър Цветанов започва днес в град Балчик, където ще бъдат обсъдени проблемите в сектора с рибари от Северното Черноморие. В срещата ще участват и Джемил Кадиш, директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Ердинч Илияз, областен управител на Добрич и Николай Ангелов, кмет на Балчик.
Утре инспекцията продължава в градовете Варна и Бургас, където министър Цветанов ще има срещи с представители на риболовни сдружения, кметове и областни управители. 
Над 165 млн. лева бяха изплатени вчера на близо 9000 земеделските стопани за единица площ по линия на директните плащания за кампания 2008 г. С това министър Цветанов изпълни обещанието си към българските фермери средствата да бъдат преведени най-късно до 13 март 2009 г., отбелязват от ведомството. С този транш общата сума, изплатена на българските фермери от 15 декември до момента, е общо 577 млн. лева.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Цветанов прави преглед на риболовните пристанища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди