изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:59 EEST
Прокуратурата заплаши с арести ”Новера”    
НовиниAко някой от "Новера" реши да прибере дори и една кофа от столичните улици, ще бъде арестуван, заяви в събота пред Mediapool градският прокурор на София Николай Кокинов.

Преди ден от държавното обвинение са наложили безсрочна забрана на вече бившия концесионер на чистотата в града да прибере своите контейнери, въпреки че дружеството няма договори за сметоизвозване, а съдовете са негови.
"В тази ситуация прибирането на съдовете представлява престъпление, защото се създава опасност за общественото здраве. Забраната важи докато Столичната община и "Новера" се разберат или кметството сложи нови кофи. Тези въпроси не засягат прокуратурата", добави градският прокурор.
Той съобщиl, че в събота сутринта е имал среща с цялото управително тяло на инвестиционния фонд "Екуест" (собственици на "Новера", бел.ред) и е обяснил мотивите за налагането на забрана върху съдовете. "Те обясниха пред мен, че смятат да продължат да чистят. Не знам как ще стане това при положение, че вече нямат договори. Нас обаче ни интересува само да не се вдигат съдовете", добави Кокинов.
С това действие прокуратурата отне последния коз на "Новера" за налагане на непосредствен натиск върху Столична община. На 1 март при липса на такава забрана дружеството си взе контейнерите от районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и "Триадица", оставяйки значително количество разпилян боклук по улиците. До доставката на нови кофи софиянци бяха принудени да изхвърлят битовата си смет в съдовете за разделно събиране.
Днес шефът на "Новера" Борислав Лазаров бе привикан и в Държавната агенция за Национална сигурност (ДАНС). Кокинов заяви, че държавната агенция има 30 дни да провери причините за отказа на "Новера" да чисти.dir.bg
 


Сходни връзки

Прокуратурата заплаши с арести ”Новера” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди