изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:55 EEST
Протестите ни тепърва започват    
Общество

Полицаи от цяла България ще протестират срещу лошите условия на труд и ниското заплащане в системата на МВР. Несъгласието с политиката ще се проведе пред сградата на чешкото посолство в столицата, тъй като Чехия е ротационен председател на ЕС.



Ниското заплащане, слабото обществено доверие в органите на реда и ниските нива на синдикална защита и защита от ръководството демотивират персонала и стоят в основата на кризата във ведомството, констатираха синдикалистите.

"Протестите на служителите на МВР тепърва предстоят, а формите им ще бъдат много и различни”, заканиха се членове на новосформираната синдикална федерация на служителите в системата на МВР в края на февруари.

От своя страна вътрешният министър Михаил Миков обяви, че в исканията на органите на реда има политически нюанси.

Dnes.bg припомня, че това е четвъртият пореден протест на служителите на МВР. На 17 януари хиляди служители на реда се събраха с ръце в джобовете пред централната сграда на МВР.

Месец по-рано, на 13 декември 2008, над 4 хиляди полицаи пушиха в знак на протест в градинката пред църквата „Свети Седмочисленици“ в София.

Няколко дни по-късно – на 21 декември, те пиха и вода.

dnes.bg

 


Сходни връзки

Протестите ни тепърва започват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди