изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:36 EET
Жени от кръга на Пръча пазят деца от отвличане    
НовиниЖената на Йордан Тонов, по-известен в държавата като Пръча, вчера обвини един от защитените свидетели по делото срещу мъжа й в изнудване.  "Ще ви одера живи!", заканвал се Галин Митов към Каролина Кьолер, от която Тонов има 2 деца. Тя твърди, че свидетелят я тормозил и изнудвал за пари, за да промени показанията си.


 33-годишният Митов, известен и с прякора Синеокия, е свидетел по делото срещу Пръча и още 11 за разпространение на наркотици, рекет, изнудване и склоняване към проституция. Пръча е сочен като един от големите наркобосове в Северозападна и Централна България. През юни комисията "Кушлев" запорира негови имоти за 1,3 млн. лв.
     Тонов и още 20 души бяха арестувани на 14 октомври след акция във Враца, Мездра и Роман. Тогава бе задържан и Митов. След 18 ч от обвиняем той стана защитен свидетел. Митов бил 10 г. в групата на Пръча, но от 5 се дистанцирал. Проговорил, защото не иска да лежи за престъпления, за които не е отговорен.
     Две от жените на авери на Пръча също твърдят, че са тормозени.
     "Галин е склонен да каже при разпитите, каквото поискат от него", каза Седефка Петкова. Тя е съпруга на Калин Петков-Кичо, близък на Пръча. Седефка и Милена Цонкова, съпруга на друг от задържаните, твърдят, че Митов обикалял Мездра с жилетка "Полиция" и се хвалил, че работи за БОП.
     Каролина каза, че през декември й поискал 10 хил. лв., за да промени показанията си, но тя отказала. На другия ден свалил на 2 хил. лв., а след поредния отказ поискал 1000 лв. веднага и още толкова, след като даде показания, за да може с тези пари да се издържа в затвора.
     "Може би тогава го ядосах, започна да ме заплашва чрез познати", смята Кьолер. Жената пуснала жалби, но по думите й хората, които са станали свидетели на заплахите, се страхували.
     "Върху мен се сипят заплахи за отвличане на децата ми, палежи на апартаменти и коли", оплаква се Каролина. Притеснява се най-много за дъщеря си.
     Съпругите разказват, че Галин се появил на детски рожден ден в ресторант в Мездра. Намерил 11-годишната дъщеря на Тонов и Каролина, заговорил я и пратил поздрави на баща й. Детето не го познало и се снимало с него. По-късно, като разбрало кой е непознатият, позвънило на майка си.
     Каролина, Милена и Седефка вече не пускат децата си да играят навън, водят ги на училище. Смятат, че чрез тях искат да притискат мъжете им.
     Подавали са сигнали за заплахите в РУ - Мездра. "Заваляха жалби срещу Галин Митов, след като той стана защитен свидетел", потвърдиха от местната полиция.
     По делото на Данчо Пръча врачанската прокуратура разчита на показанията на над 30 свидетели.
     Йордан Тонов има първата в България присъда за рекет от 1993 г. До 1999 г. развива бизнес с Валтер Папазки. Конфликт между двамата кара Тонов да свидетелства срещу Валтер и брат му Георги Културиста, които са подсъдими за убийството на Лисицата. Преди да го арестуват миналата година, е бил наблюдаван с месеци.
     Въпреки работния ден наблюдаващият прокурор по делото Силвия Миленкова не бе открита за коментар вчера. Тя отказва информация, докато не приключи цялостното разследване.
     ИВА ГРИГОРОВА

.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Жени от кръга на Пръча пазят деца от отвличане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.28 секунди