изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:15 EEST
Каденабия няма да обединява десните у нас    
Политика
Лидерите на десните партии, които са в Каденабия за участие във форум за бъдещето в образователния център на фондация "Конрад Аденаур", не са обсъждали евентуална коалиция за предстоящите избори.


Това казаха за БТА представители на ДСБ, ГЕРБ и Демократическа партия. Срещата се натовари с прекалено много очаквания, които няма как да се оправдаят, до този момент не е зададен политически тон на дискусията, каза заместник-председателят на ДСБ Даниел Митов. По думите му тя протича в семинарен дух.
Основният извод от първия ден на семинара е, че по-голяма част от българите живеят с усещането за абсолютно беззаконие и за неспазване на основни правила в държавата, което си е усещане за живот в тирания, посочи Митов. Той допълни, че се е говорило за отделни политики и мерки за преодоляването на икономическата криза.
Лидерът на ДСБ Иван Костов се е включил в дискусията при обсъждането на последиците от световната икономическа криза в страната, каза Митов.
Евродепутатът от ГЕРБ Румяна Желева заяви, че срещата в Каденабия не е форум, на който ще се вземат политически решения, които да подменят политическите решения на партиите. Това е по-скоро форум, който очертава визията за бъдещето на България, защото сегашното правителство води пагубна за страната политика, подчерта Желева.
Очаквания за политически разговори за създаване на широка дясна коалиция в Каденабия имаха не само журналистите, но и политиците, за съжаление те не се сбъднаха, каза за БТА председателят на Демократическата партия /ДП/ Александър Праматарски. Той допълни, че започналите в София в петък разговори между представители на десните партии не са били много обнадеждаващи. Смятах, че тук, на ниво лидери, могат да се проведат по сериозни преговори, но никой не отваря дума за тези неща, поясни председателят на ДП.
По думите на заместник-председателя на ДСБ Даниел Митов днес срещата ще продължи с обсъждания за отношенията между България и Европа и за спрените фондове.
Семинарът в Каденабия е организиран от фондация "Конрад Аденауер". На него политици и учени обсъждат темата "България 2020 - концепции за бъдещето на България като част от ЕС". Там са председателите на повечето от десните политически партии - Цветан Цветанов /ГЕРБ/, Иван Костов /ДСБ/, Мартин Димитров /СДС/, Николай Свинаров /БНД/, Мария Капон /Единната народна партия/, на ДП Александър Праматарски и на "Обединени земеделци" Анастасия Мозер.
Това е третата среща на лидери на десни партии в Каденабия. Предишните две са били през 1996 г. и през 2001 г. След последната стана разцеплението на Съюза на демократичните сили.  dir.bg
 


Сходни връзки

Каденабия няма да обединява десните у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди