изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:28 EEST
Румъния блокира заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС заради „Набуко”    
Европейски съюзБукурещ. Румъния блокира дискусиите на заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС, тъй като при обсъждане на въпроса за пакета от енергийни мерки формулата „пакетът Набуко” беше заменена с израза „южни енергийни коридори”. Това заявиха източници от Брюксел, цитирани от електронното издание Зиаре.ком.


Дискусиите на днешното заседание на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС бяха свързани с финансовата подкрепа, която ЕС трябва да предостави за енергия. Всяко решение в рамките на заседанието на Съвета се взима чрез консенсус, така че Румъния е в позицията си да блокира дискусиите по този въпрос.
Делегацията на Румъния в Брюксел беше ръководена от министъра на външните работи Кристиан Дяконеску. Освен заключенията на Европейския съвет през пролетта, министрите на ЕС трябваше да обсъдят днес и пакета от приоритетни проекти в енергийния сектор като част от европейския план за възстановяване на икономиката.
Това е първият път, когато Румъния ползва правото си да блокира европейско решение. Министърът на външните работи на страната отказа всякакъв коментар по темата.
Осигуряването на стабилни енергийни доставки на Европейския съюз се превърна в един от най-големите проблеми на европейската общност, след спора между Русия и Украйна през януари, който доведе до спирането на доставките на руски природен газ към Европа за почти две седмици в разгара на зимния сезон, отбелязва изданието. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Румъния блокира заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС заради „Набуко” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди