изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:16 EEST
Община Шабла получи одобрение за проектно предложение по ОП "Регионално развитие"    
ТуризъмШабла. Проектно предложение на община Шабла с наименование „Междурегионално сътрудничество за модерно управление на защитени месности и развитие на устойчив туризъм” получи одобрението на оценителната комисия в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ще бъде финансирано по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година.

Това съобщиха от Община Шабла. Финансовата помощ е в размер на 262 616,00 лева и представлява 100% от общо допустимите разходи по проекта. Предстои подписването на договор между двете страни. Проектът ще включва изработването на мастър-планове на ЗМ „Шабленско езеро ЗМ „Дуранкулашко езеро”, технически проекти за изграждане на екотуристическата инфраструктура предвидена в плановете за управление на двете езера, както и партньорство за обмен на добри практики с друга община от Европейския съюз със сродни природни дадености. Партньор на община Шабла в реализацията на проекта ще бъде област Вастра Гьоталанд, Швеция, където се намира езерото Хорнборга, известно с многобройните си и уникални птичи видове и през последните години е обект на интензивна възстановителна програма, която да го съхрани като влажна зона и да запази биоразнобразието му, за да бъде то привлекателна туристическа дестинация.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Община Шабла получи одобрение за проектно предложение по ОП "Регионално развитие" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди