изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:59 EEST
Борисов пред Ройтерс: Ще стана премиер    
Политика
Кметът на София Бойко Борисов заявява в интервю пред Ройтерс, че партия ГЕРБ ще спечели парламентарните избори това лято с голяма преднина и ще промени статута на България като най-бедна и корумпирана страна в ЕС.


"Ще имаме достатъчно гласове, за да съставим самостоятелно правителство. Отхвърлям възможността за сформиране на коалиция", казва кметът на София пред Ройтерс.
Социологическите проучвания показват, че ГЕРБ увеличава преднината си пред управляващите социалисти в момент, когато икономическата криза засилва недоволството преди изборите през юни и юли. След две десетилетия на застой след края на комунистическата ера, разпокъсани реформи и корупция, обезверените българи възлагат надеждите си на 49-годишния бивш бодигард, който се превърна в политик.
Борисов, който обикновено, отбягва въпроси за това дали ще стане премиер, заявява, че ще заеме този пост, ако хората искат това. "Хората искат правосъдие. Не правя компромиси с корумпирани служители. Това е разликата между мен и (премиера Сергей) Станишев", казва Борисов в интервюто, направено вчера.
Борисов, който е бивш бодигард на Симеон Сакскобургготски и на комунистическия диктатор Тодор Живков, отстрани десетки лица и ги предаде на прокурори по подозрения в корупция, отбелязва Ройтерс.
Освен това той спечели българите с простия си език и кампанията си срещу организираната престъпност, когато беше главен секретар на МВР при предишното правителство. Той създаде ГЕРБ преди две години, за да конкурира наричания от него корумпиран и провален политически елит. "Ние сме партия, която иска да върне отново доверието (на Брюксел), да бъде дисциплиниран, предсказуем и честен партньор в ЕС и НАТО", заявява Борисов.
"Ще го постигнем с усилена работа", допълва той. Но някои наблюдатели и дипломати от ЕС поставят под съмнение решителността на Борисов да разсече здравите връзки между политиците, съдиите и престъпните босове заради предполагаеми негови връзки в миналото с подземния свят в България, отбелязва Ройтерс. Борисов реагира гневно на твърденията и ги отхвърли, наричайки ги пропаганда.
"Бил съм проверяван хиляди пъти от моите неприятели и нищо не беше открито", категоричен е той. Кметът на София заявява, че ако ГЕРБ дойде на власт, той ще започне разследване за корупция по големите приватизационни и други сделки, подписани от социалистите, както и за начина, по който са похарчили големия бюджетен излишък.  dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов пред Ройтерс: Ще стана премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди