изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:33 EEST
Велчев обяви номинациите си за заместник главен прокурор и апелативни прокурори    
Ред и сигурност Главният прокурор Борис Велчев обяви номинациите си за заместник главен прокурор и апелативни прокурори на Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново.

Главният прокурор е внесъл във Висшия съдебен съвет предложения за овакантените ръководни постове в прокуратурата. За заместник главен прокурор по международното сътрудничество на мястото на Христо Манчев той е предложил Галина Тонева, заместник-председател на Софийския апелативен съд, която е била прокурор и преподавател в Полицейската академия. Сега преподава международно право в Националния институт по правосъдие.

Единствената апелативна прокуратура, за която се предлага досегашния шеф, е Велико Търново. Велчев предлага Ана Димова.

За апелативен прокурор на Пловдив той е внесъл кандидатурата на окръжния прокурор на града Андрей Атанасов като там сам ще се кандидатира срещу него и заместникът му Румен Боев.

За апелативен прокурор на Бургас  е предложен сегашният заместник апелативен прокурор там Любомир Петров. Срещу него ще се кандидатират още двама прокурори от Окръжна прокуратура – Бургас.

За апелативен прокурор на Варна се предлага сегашния заместник апелативен прокурор там Ружа Големанова, срещу която ще излезе другият заместник апелативен прокурор Иван Тодоров.

До май приключва разследването срещу бизнесмена Христо Ковачки, съобщи още градският прокурор Николай Кокинов. Още месец е необходим за комплексната финансово-счетоводна експертиза на иззетата документация. До тогава ще приключат и разпитите на свидетели.

dariknews.bg
 


Сходни връзки

Велчев обяви номинациите си за заместник главен прокурор и апелативни прокурори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди