изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:59 EET
ИЗОСТАВАМЕ ПО УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОПАРИТЕ    
НовиниДо момента са договорени проекти за едва 2,6 млрд. лева от средствата по седемте оперативни програми, съобщи вчера зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова.

 В края на миналата седмица тя е участвала в среща с вицепремиера Меглена Плугчиева. На нея са били поканени областни управители и кметове от Североизточния район на планиране.  Посочено е, че от 12 млрд. евро, които България трябва да усвои по структурните фондове за седем години, едва 3,2 млрд. евро ще могат да се ползват на национално ниво. Останалите ЕК ще приведе след мониторинг на усвояването на парите и реализацията на проектите.
На срещата е станало ясно, че тази седмица предстои в София да се открие офис на програма "Джаспърс". По нея публичният сектор от България ще кандидатства за инвестиционни проекти на голяма стойност директно пред Брюксел. Община Добрич също има намерение да кандидатства с проекта за водния цикъл. Засега като проблем пред всички общини у нас остават неяснотите около собствеността на водните дружества и липсата на закон за ВиК.
 


Сходни връзки

ИЗОСТАВАМЕ ПО УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОПАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди