изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:51 EEST
150 МЛН. ЛВ. АНТИКРИЗИСНИ ЧАКАТ ОБЩИНИТЕ    
Новини"Финансовата криза и местната власт" ще е темата на тазгодишната национална среща на общинските финансисти, организирана от НСОРБ, съобщи зам.-кметът Иван Колев.

Това е станало ясно на проведеното през миналата седмица заседание на постоянната комисия по бюджет, финанси и икономически дейности към НСОРБ. На нея е коментирана финансовата децентрализация. Отчетено е, че след 2002 г. действително има курс към децентрализация, но не в предвидените темпове, каза Иван Колев. И допълни, че се ограничават местните разходи и правомощията на общините. Не се разрешава използване на преходния остатък в дейностите "Образование" и "Социални дейности".
Станало е ясно, че държавата щяла да предостави 150 млн. лв. във връзка с мерките по антикризисната програма. Общинските финансисти са дали становище разпределението да е по същите критерии, по които се разпределят целевите планови разходи.
 


Сходни връзки

150 МЛН. ЛВ. АНТИКРИЗИСНИ ЧАКАТ ОБЩИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди