изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:24 EET
Айдън Фаик: Разпределението на капиталовите разходи е законно    
Новини„Ще преразгледаме решението за разпределението на капиталовите разходи в бюджета за 2009 година и ако има незаконосъобразни елементи, ще ги коригираме. Има органи, които ще се произнесат, ако има нарушения. Аз смятам, че такива няма”, заяви пред Дарик председателят на Общинския съвет на Тервел Айдън Фаик

По-рано зам.кметът Дияна Илиева оспори законността и целесъобразността на разпределените от съветниците разходи. Според нея целеви средства за ремонт на общински пътища се насочват за ремонт на улици, джамии, чешми и кметства в няколко села. Това според кметския екип е нарушение на Закона за държавния бюджет.

 

„Поканихме кмета или хора от екипа му да присъстват на обсъжданията преди приемането на бюджета, но никой не дойде. Аз не знам да има по-важна работа в едно кметство от общинския бюджет”, коментира Фаик.

 

Той заяви, че за ремонт на общински пътища са заделени 182 хил.лева и това е направено в съответствие със закона. „Веднъж обаче решихме да обърнем внимание и на селищата извън общинския център, където живее повече от половината от населението на община Тервел”, каза Фаик. По думите му през последните три години за ремонт на улиците в града са дадени 527 хил.лева срещу нула лева за селата.

 

Председателят на Общинския съвет коментира че е редно както се отделят пари за издръжка на някои необщински обекти /например футболния клуб, който е частен/, така да могат да се заделят и средства за ремонт на джамии. Фаик потвърди, че парите за изграждане на новия православен храм в Тервел са намалени от 150 000 на 70 000 лв., но че тази година за църквата ще се усвоят общо 320 хил.лева.

 

„Ние утвърдихме специализирана схема за газификация на цялата община. В нея е включено и читалището” – така Фаик отговори на обвинението, че отделената в бюджета сума за отопление на тервелското читалище е пренасочена към ремонт на сватбен салон в село Божан.

 

dariknews.bg

 


Сходни връзки

Айдън Фаик: Разпределението на капиталовите разходи е законно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди