изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:21 EEST
Създават фонд за подкрепа на студенти    
Образование

Благотворителен фонд за подкрепа на студенти ще бъде създаден от Колеж Добрич към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Първите средства, акумулирани в него, ще бъдат постъпилите от пролетния бал, организиран в ресторант Добруджа от 19.00 часа. Това съобщи в ефира на Дарик радио доц. Димчо Станков – директор на Колежа.



С постъпилите суми ще се подпомага не само лечението на Десислав Димов, в чиято полза миналата година бяха събрани 14 000 лева, а и други нуждаещи се студенти на Колежа. Благотворителни мероприятия провежда още три пъти в годината учебното заведение, уточни доц. Станков. В началото на академичната година, на 8 декември – деня на студентите, както и на 21 май – празник на патрона на университета.

Благодарение на акциите на предишния ректор на Колежа доц. Славка Славова, са подпомогнати детски учебни заведения и Дома за сираци "Дъга" в Добрич, припомни доц. Станков.

Около 500 са студентите в Колеж Добрич към Шуменския университет. Те завършват като „Професионален бакалавър” и имат възможност да продължат образованието си за по-висока степен.

dariknews.bg
 


Сходни връзки

Създават фонд за подкрепа на студенти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди