изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:13 EET
29-годишен се връща в затвора за хулиганство    
Ред и сигурност29-годишният Сашо Б. М. ще излежи наказание 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим, след като Добричкият окръжен съд потвърди наложената му от Районен съд – Добрич, присъда. Той е признат за виновен, че на 17.12.2008 г. пред снек-бар на заведение край Добрич и в сградата на Първо РУ на ОД на МВР  в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу полицаи, изпълняващи служебните си задължения.

 

На рождения си ден 16.12.2008 г. подсъдимият се черпел с приятели в крайпътно заведение до Добрич. След като изпили втора бутилка уиски, компанията поискала сметката. Мъжете започнали да крещят, обиждат и заплашват сервитьорката, когато видели сметката, защото според тях, тя била твърде голяма. Управителят на снек-бара се обадил в полицията за скандала и пристигнал автопатрул. Полицаите помолили компанията да се разплати, но един от мъжете  категорично отказал и продължил да буйства. Той бил отведен в патрулния автомобил. Подсъдимият Сашо М. продължил да вика и псува служителите в заведението и поискал да се качи в полицейската кола, за да „свидетелства”. При опит да бъде обискиран, той отправил нецензурни думи към  служителите на реда и посегнал да ги удари. Агресивното му поведение продължило и в сградата на Първо РУ на ОД на МВР. Сашо М. крещял на полицаите, че ще ги убие и ги наричал „гяури”.

Подсъдимият се е признал за виновен пред първоинстанционния съд и е поискал делото да се гледа като съкратено съдебно следствие. При определяне на наказанието Добричкият районен съд е взел предвид степента на обществена опасност на конкретното деяние и данните за личността му. Само М. е с начално образование, не е женен и не работи. Той е осъждан шест пъти, като малко преди инцидента е изтърпял последната си присъда. Предходните наказания не са оказали необходимото възпиращо въздействие спрямо поведението му, а последното деяние се отличава с особена дързост и цинизъм.  

 

18.03.2009 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

29-годишен се връща в затвора за хулиганство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди