изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
“ИЗИДА КЪП” Е НА ПЪТ ДА ПРЕРАСНЕ В ЕСЕННО-ПРОЛЕТНО ПЪРВЕНСТВО    
Спорт

Отбори от Варна и Добрич са изявили желание да се включат в стартиралия футболен турнир за купата на “Изида” и БФС-Добрич, но няма да бъдат допуснати до участие. Това заяви председателят на Областния съвет на БФС в Добрич Иван Манолов. Причината е, че вече е стартирал мащабният турнир и е изготвена програмата на срещите, които ще продължат до 28 май.



“Има голям интерес към турнира. Казах на отборите, които не можаха да се включат в това издание, че ще направим първенство есен-пролет за купата на “Изида” и че ще могат да се включат в него. Сега в турнира участват 14 отбора. Получават се зрелищни мачове, защото когато падне гол, другият тим трябва по най-бързия начин да навакса в резултата, тъй като времето е кратко. Така се вдигат оборотите на терена и зрителите, които не са никак малко, въпреки късните часове, стават свидетели на интересни срещи. Отборите са свободно сформирани с едно условие. То е, че ако някой състезател участва за втори отбор, то вторият тим ще бъде декласиран. Футболът е на високо ниво. Играят бивши и настоящи футболисти като Валентин Станчев, Пламен Тимнев, Веско Бранимиров, Явор Георгиев, Николай Филипов, Диян Божилов, Светослав Кръстев, Валентин Ангелов, Красимир Коев и др.

Всички условия, които са необходими за провеждане на една футболна среща, са на лице – прекрасен терен, осветление, съдии, съблекални, топла вода”, каза председателят на ОС на БФС Иван Манолов.

Той допълни, че най-добрият отбор ще получи купата “Изида”. Компанията вече подари на всички футболисти в турнира фланелка. Накрая всички отбори ще получат по една топка. Предвидени са и индивидуални награди.

“Най-голямата награда е, че се организира такъв турнир, в който хората могат да дойдат и да поиграят”, каза още Манолов. 

“До завършването на турнира ще бъдат взети трибуни назаем от курортен комплекс Албена, за което сме им много благодарни. През това време ще мислим да изградим мобилни трибуни за нашите мероприятия”, заяви президентът на “Изида” Младен Матеев. Така зрителите максимално ще могат да се насладят на футболните срещи в турнира за купата на сладоледената компания и на БФС-Добрич.

След първите срещи играчите изразиха суперлативи за условията за провеждане на мачовете и за футболния терен, който е с изкуствена тревна настилка. По този повод Младен Матеев сподели: “Това е последно поколение трева, произведена от холандска фирма. Осветлението на игрището е така направено, че да може да се направи видеозаснемане, без да има нужда от допълнително осветление за камерите.

В турнира отборът на “Изида” стартира с равенство – 5:5 с “Манчестър”. За домакините играят бившите футболисти на “Добруджа” Диян Божилов и Светослав Кръстев. Честта на компанията на футболния терен защитават собствениците й - Георги Матеев и Младен Матеев, както  и треньорите по тенис Юри Дойчев и Ивайло Цонев.   НДТ

 


Сходни връзки

“ИЗИДА КЪП” Е НА ПЪТ ДА ПРЕРАСНЕ В ЕСЕННО-ПРОЛЕТНО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди